CiosZaCiosem 0 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Witam, poszukuję jakiejś fajnej jakościowo klawiatury mechanicznej do codziennego użytku, czyli troche pisania, pracy czy gierek. Osobiście nigdy nie byłem w posiadaniu klawiatury mechanicznej, ale zdarzyło się kilkadziesiąt razy jej używać i z tego co wiem switche typu BLUE, to te najgłośniejsze, więc one odpadają. Myślę, że RED czy BROWN będą odpowiednie i idzie się do nich szybko przyzwyczaić. Nie musi być żadnego RGB czy innych świecidełek (oczywiście jak będzie to spoko, ale to czy jest czy nie to dla mnie lotto), również nie będę się bawił w jakieś modyfikacje klawiatury typu wymienianie klawiszy. Jeżeli chodzi o rozmiar to wydaje mi się, że wszystko powyżej lub równe 70% czy tam 75%, czyli muszą być strzałki. Jeżeli chodzi o cenę to nie mam jakiegoś maksymalnego ani minimalnego budżetu, chodzi mi o jak najlepszy stosunek ceny do jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Ogólnie bardzo polecany jest keychron że swoimi produktami. Nie znam się, powtarzam co czytam wszędzie dookoła Ja mam mechanika od redragona niskoprofilowego i powiem Ci... Trochę lipa z nim. Switche kupiłem dodatkowo, bo była na redach - kupiłem browny i blue. Padają raz na jakiś czas, klawa potrafi się przywiesić i wbija ciągiem ostatnio klikniety klawisz, zasięg beznadziejny, bateria trzyma średnio, RGB super ale wygasza się bardzo szybko i nie można tego zmienić. Pisze mi się na niej na prawdę super wygodnie, ale to mega kompromisy bo cena to było jakoś 180 zeta. Ja np. nie potrafię pisać na klawiaturach że zwykłymi klawiszami, u mnie tylko niskoprofilowa wchodzi w grę i to też nie takie nożycowe jak w laptopach. Wybór jest beznadziejnie nijaki w cenach do 300-400 zeta, a i to jest kosmiczna wartość jak na klawiaturę - tyle to ja na myszkę mogę wydać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts