videocs6 3 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Witam. Średnio raz na minutę wyskakuje informacja Avast, że zostało przerwane połączenie ze stroną, która była zainfekowana HTML:Script-inf [Susp] Przeskanowałem kompa Avastem i Malwarebytes i nic. Co polecacie, żebym wykrył co jest problemem? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 A co to za strona internetowa? Cytuj Link to post Share on other sites
videocs6 3 Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Wyskakują różne nazwy, które często nie mają sensu, składu, ani ładu. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Ale to jest na konkretnej stronie czy różnych? Mam Avasta i nie mam żadnych komunikatów. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Biorąc pod uwagę że Avast jest standardem na chińskim sprzęcie to bym zaczął od przejścia na Comodo. https://www.dobreprogramy.pl/chiny-blokuja-avasta-i-domagaja-sie-wbudowania-backdoorow-usa-protestuja,6628248085301377aA teraz wytłumaczcie mi dlaczego jest fabrycznie na huawei, realme oppo skoro co.... To przystał na chińskie żądania czy nie....Kurde myślałem że nikt o zdrowych zmysłach już dawno go nie używa. A tu żeby nie było z zrzut z Antka w Huawei. Zresztą Avast i avg to dla mnie czarna dziura w internecie...Oni zawsze coś odwalili aby stracić zaufanie. Ale być za darmo więc... https://teamnet-software.pl/co-lepsze-avast-czy-avg/No i opcje są dwie, albo się dogadali, albo microszrot "bo chyba ma pakiet wiekszosciowy któregoś z nich gdyż był jak pamiętam wbudowany w moją ulubioną Windows Viste", zmusił chinoli do instalacji tego w telefonach na usa i Europe...?Ale męczycie się sami w wykopkach bo ja już wszystkiego nie pamiętam a i już mi się pie... we łbie. Starość nie radość. Cytuj Link to post Share on other sites
videocs6 3 Napisano 9 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2023 11 godzin temu, BlackCoffe napisał: Ale to jest na konkretnej stronie czy różnych? Mam Avasta i nie mam żadnych komunikatów. Wchodzę na różne strony, ale komunikaty wyskakują mi odnośnie innych stron niż te na które wchodzę. Mogę być na stronie jednej 10 min, a i tak przyjdzie mi 10 powiadomień z różnych stron? 9 godzin temu, AudiAWX napisał: Biorąc pod uwagę że Avast jest standardem na chińskim sprzęcie to bym zaczął od przejścia na Comodo. Jakie polecasz? Polecacie? Najlepsze programy antywirusowe na Windowsa. Mogą być płatne. Kiedyś zastanawiałem się nad Kaspersky, ale połowa użytkowników odradzała, ze względu na to, że ruski. Dawniej był polecany Norton, ale jak to teraz wygląda? Co polecicie? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 10 godzin temu, AudiAWX napisał: A teraz wytłumaczcie mi dlaczego jest fabrycznie na huawei, realme oppo skoro co.... Mój Realme musi być w takim razie jakiś oszukany bo nie ma Avasta Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Godzinę temu, videocs6 napisał: Dawniej był polecany Norton, ale jak to teraz wygląda? Co polecicie? Żaden. Masz Windowsowy Defender i bezpieczny DNS i jakiś Bitwarden. Posiadanie Antywirusa nie zdejmuje odpowiedzialności za używanie mózgu. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Bitdefender, tylko szukaj wersji promocyjnej na sam windows to jakieś 120 góra rocznie.Za 250 chyba kupiłem na 3 lata, czy jakoś tak.Ogólnie najbardziej zbliżony do Kaspersky, bo się właśnie po 10 latach z Kaspersky na Bitdefender przesiadłem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
videocs6 3 Napisano 11 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2023 W dniu 9.10.2023 o 12:55, AudiAWX napisał: Bitdefender, tylko szukaj wersji promocyjnej na sam windows to jakieś 120 góra rocznie. Za 250 chyba kupiłem na 3 lata, czy jakoś tak. Ogólnie najbardziej zbliżony do Kaspersky, bo się właśnie po 10 latach z Kaspersky na Bitdefender przesiadłem. Cześć. Czytałem opinie w sieci. Podobno program wydłuża czas otwarcia systemu i zamula oraz co najważniejsze usuwa pliki bez uprzedzenia. Biała lista nie działa - cokolwiek to jest. Co prawda opinie są z 2-5 lat wstecz, ale wolę dopytać czy spotkałeś się z tymi problemami? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Jedyne z czym się mogę zgodzić to że troszkę bardziej obciąża system w czasie skanowania niż Kaspersky.Mnie nie obchodzi w sumie jak obciąża system, tylko skuteczność, a to trochę musi obciążyć.Nie czytaj bzdur bo czasy 1 i 2 rdzeniowych procków minęły. 6 i więcej nie mają z tym problemów.Druga kwestia że trzeba w bitdefender ustawić listę gier czy tam platform typu EA czy steam i nic nie będzie robił w czasie gry tak jak Kaspersky. No i ma ochronę bankowości. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts