Pirlos 1 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Witam Dwa miesiące temu złożyłem nowy komputer, wsadziłem tam RTX 4070. Ostanie kilka dni bawię się wentylatorami od chłodzenia wodnego i obudowy. Ustawiłem je dość cicho i w po jakimś czasie usłyszałem krótkie, ale intensywne podmuchy powietrza, zauważyłem, że wentylatory od kartki graficzne co jakiś czas się kręcą, ale dosłownie przez sekundę. W tym momencie dzieje się to gdy karta ma 40% użycia i około 50 stopni. Czy jest to normalne? Można to jakoś wyłączyć, czy jest to ustawienie, które stara się chodzić kartę po prostu? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 2 minuty temu, Pirlos napisał: Czy jest to normalne? Tak 2 minuty temu, Pirlos napisał: Można to jakoś wyłączyć W msi afterburner Cytuj Link to post Share on other sites
Pirlos 1 Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 23 minuty temu, janek20 napisał: Tak W msi afterburner Dzięki wielkie za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Moja karta robiła tak samo, polecam ustawić sobie krzywą wentylatorów w MSI afterburner. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Ha, czyli u Gigabyte bez zmian. Miałem to samo w 1650S. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts