Deny321 0 Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 (edytowane) Wpadłem na pomysł że zacznę streamować na twitchu grę o nazwie "CS 2" i głownie też w tą grę gram. Mam zamiar nadawać z kamerką w full HD więc będzie to wymagające. Na ten moment nie mam nawet stabilnych fps' po przejściu na CS 2 z cs GO. Klatki oscylują tam 160/200 w akcji co jest w ogóle nie stabilnością w tej grze odziwo, po drugie monitor 144 HZ. Więc pytanie, szukam specjalistów od części, co mógłbym wymienić w moim kompie żeby to lepiej smigało, budzet do 1000 zł wszystko. No i właśnie czy jedną część wystarczy, czy dopłacić do 2, z tego co slyszalem procek zalezny tam Edytowane 3 Października 2023 przez Deny321 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 (edytowane) ale te FPSy to ze streamem już? Procek był zależny, ale to w czasach CSGO. Teraz gra potrafi dobrze wygrzmocić i kartę graficzną. Wcześniej można było streamować i enkodować kartą graficzną, gdzie wpływ na FPSy był znikomy, a teraz wiele się zmieniło. Nadal jest istotny mocny 1 wątek, więc procek jakby nadal ma znaczenie pierwszorzędne, o ile można zjechać z detalami. U mnie 5600 + 1080ti (czyli taki +- 3060) daje w trybie premier ~300-350 FPS średnio, co uznaję za bardzo dobry wynik. Na dedmeczach min FPS to spada i do 200, np. na inferno potrafi i do 170, ale nie niżej. Gram 1728x1080 z ustawieniami, dla zapewnienia optymalnych wrażeń - cienie low to przeszłość, bo teraz światło gra bardzo mocno i potrafi wiele zdradzać. Napisz mi na jakich ustawieniach puścić OBS to zrobię próbę i zobaczę jak to się będzie miało jeżeli chodzi o wpływ na FPSy - zamiast streamu zrobię zapis na SSD. Będziesz mógł sobie porównać co i jak. Wówczas zapewne lepszym rozwiązaniem byłby np. 5700x bo względem 5600 posiada on 2 rdzenie więcej, które podczas enkodowania prockiem byłyby dość istotne. Ja kiedyś puszczałem 4fun stream w CSGO, ale z GPU - zerowy wpływ na FPSy, ale też pewnie i ustawienia streamu nie były jakieś wymagające, więc obciążnie niewielkie. A w CS2? Karta raz pokazuje 40-50% obciążenia, innym razem po 80-90%. Czasami jak się umrze i włączy tabele to potrafią i do ~150 polecieć, ale to tylko te jednostkowe chwilowe przypadki. Jak włączyłem nagrywanie x264/CBR/ bitrate 6500 @ 1920x1080@60FPS to zużycie procesora wzrosło o jakieś 10-15% ale bez znacznego wpływu na FPSy. (dedmecz z botami) Tylko jak mówię, ja nie wiem jak tam co poustawiać by było git Edytowane 3 Października 2023 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 8 godzin temu, Deny321 napisał: Klatki oscylują tam 160/200 w akcji co jest w ogóle nie stabilnością w tej grze odziwo, po drugie monitor 144 HZ. Zacznij może od tego AMD krzaczy w CS2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deny321 0 Napisano 11 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2023 amd krzaczy, więc co poleciłbyś Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 24 minuty temu, Deny321 napisał: amd krzaczy, więc co poleciłbyś Aktualizowałeś sterowniki ostatnio? Valve kilka dni temu w change notes dawało info, że coś tam popoprawiali. Warto sprawdzić. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 5 godzin temu, Deny321 napisał: amd krzaczy, więc co poleciłbyś Tylko przy ładowaniu shaderów. Proponuję odpalić DM na każdej mapie, może być z botami. Jak już się wszystko załaduje gra jest idealnie płynna. No i koniecznie sterowniki najnowsze zalecane. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts