Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wpadłem na pomysł że zacznę streamować na twitchu grę o nazwie "CS 2" i głownie też w tą grę gram.
Mam zamiar nadawać z kamerką w full HD więc będzie to wymagające.
Na ten moment nie mam nawet stabilnych fps' po przejściu na CS 2 z cs GO. 
Klatki oscylują tam 160/200 w akcji co jest w ogóle nie stabilnością w tej grze odziwo, po drugie monitor 144 HZ.
Więc pytanie, szukam specjalistów od części, co mógłbym wymienić w moim kompie żeby to lepiej smigało, budzet do 1000 zł wszystko.
No i właśnie czy jedną część wystarczy, czy dopłacić do 2, z tego co slyszalem procek zalezny tam
 Specyfikacje-komputera.png

Edytowane przez Deny321

ale te FPSy to ze streamem już?

Procek był zależny, ale to w czasach CSGO.

Teraz gra potrafi dobrze wygrzmocić i kartę graficzną.

Wcześniej można było streamować i enkodować kartą graficzną, gdzie wpływ na FPSy był znikomy, a teraz wiele się zmieniło.

Nadal jest istotny mocny 1 wątek, więc procek jakby nadal ma znaczenie pierwszorzędne, o ile można zjechać z detalami.

U mnie 5600 + 1080ti (czyli taki +- 3060) daje w trybie premier ~300-350 FPS średnio, co uznaję za bardzo dobry wynik.

Na dedmeczach min FPS to spada i do 200, np. na inferno potrafi i do 170, ale nie niżej.

Gram 1728x1080 z ustawieniami, dla zapewnienia optymalnych wrażeń - cienie low to przeszłość, bo teraz światło gra bardzo mocno i potrafi wiele zdradzać.

obraz.png.079d99dac2151e19d7e5c31beda823c8.png

Napisz mi na jakich ustawieniach puścić OBS to zrobię próbę i zobaczę jak to się będzie miało jeżeli chodzi o wpływ na FPSy - zamiast streamu zrobię zapis na SSD.

Będziesz mógł sobie porównać co i jak.

Wówczas zapewne lepszym rozwiązaniem byłby np. 5700x bo względem 5600 posiada on 2 rdzenie więcej, które podczas enkodowania prockiem byłyby dość istotne.

Ja kiedyś puszczałem 4fun stream w CSGO, ale z GPU - zerowy wpływ na FPSy, ale też pewnie i ustawienia streamu nie były jakieś wymagające, więc obciążnie niewielkie.

A w CS2?

Karta raz pokazuje 40-50% obciążenia, innym razem po 80-90%.

Czasami jak się umrze i włączy tabele to potrafią i do ~150 polecieć, ale to tylko te jednostkowe chwilowe przypadki.

Jak włączyłem nagrywanie x264/CBR/ bitrate 6500 @ 1920x1080@60FPS to zużycie procesora wzrosło o jakieś 10-15% ale bez znacznego wpływu na FPSy.

(dedmecz z botami)

Tylko jak mówię, ja nie wiem jak tam co poustawiać by było git :D

Edytowane przez wid3l3c