legolas638 5 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Witam, Czy używa ktoś z was może TV zamiast monitora do gier na PC? Planuję sobie zakupić właśnie TV 4k 43 cale i nie wiem czy to dobry pomysł. https://www.ceneo.pl/130064883 Czy byłby do dobry wybór? Planuję grać w gry raczej singlowe więc 60hz mi spokojnie starczy. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Najpierw zobacz czy to dla Ciebie Monitor ma o wiele większy pixel niż w monitorze, z bliska mega to męczy. Ja przez chwilę używałem Xiaomi 43" (po przeprowadzce) i nie polecam na dłuższą metę. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 4 minuty temu, mlekolak napisał: Monitor ma o wiele większy pixel niż w monitorze Znów coś wymyślasz:) 42 cale 4k to praktycznie gęstość pikseli jak w 27 cali 1440p, czyli pikselozy nie ma:) Kwestia, odległości, ja mam 34 3440x1440 34 cale i szersze biurko po prostu jest wskazane ze względu na wielkość ekranu nie piksele:) http://www.displaywars.com/34-inch-21x9-vs-43-inch-16x9 Wiele osób już nie chce wracać z 42 oledów to monitorów, dla niektórych jednak to za duży ekran, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz:) Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 16 minut temu, wrobel_krk napisał: Znów coś wymyślasz:) 42 cale 4k to praktycznie gęstość pikseli jak w 27 cali 1440p, czyli pikselozy nie ma:) Lubisz się czepiać, nie? Tak, chodzi mi że przy tym rozmiarze jak siedzisz w takiej odległości jak od monitora to jednak te piksele przeszkadzają. Ja mówię o sobie więc tak, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Dlatego podrzuciłem ten filmik, koleś fajne uwagi daje np co do narzędzi których używa przy tak dużym ekranie. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 1 minutę temu, mlekolak napisał: Lubisz się czepiać, nie? No się czepiam jak widzę błąd w końcu tu się doradza, a doradzać na podstawie błędnych przesłanek to bardzo źle:) Może się komuś filmu nie chce oglądać tylko pomyśli o wielkich pikslach na tv:) Cytuj Link to post Share on other sites
legolas638 5 Napisano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Ja siedzę 1m od monitora, obecnie mam 32 cale i uważam że jest za mały. Dlatego chcę przeskoczyć na większy. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 (edytowane) 3 minuty temu, wrobel_krk napisał: Może się komuś filmu nie chce oglądać tylko pomyśli o wielkich pikslach na tv:) Jak komuś zależy to sobie obejrzy 2 minuty temu, legolas638 napisał: Ja siedzę 1m od monitora, obecnie mam 32 cale i uważam że jest za mały. Dlatego chcę przeskoczyć na większy. Nie no, to luz. Ja siedzę tak 40cm od monitora więc dlatego też był to dla mnie problem. Edytowane 21 Września 2023 przez mlekolak Cytuj Link to post Share on other sites
legolas638 5 Napisano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2023 A pytanie co do samego monitora którego podałem w linku? Będzie się nadawał do grania? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Zależy w co będziesz grać bo to wolna matryca VA 60hz. Raczej średnio. Na pewno odpada dobra ostrość w szybkim ruchu:) Jaki masz teraz monitor, bo0 może dużej różnicy nie będzie w sensie szybkości matrycy? Pewnie szybszy a nie dużo droższy będzie, ale tęż bez szału bo to tv https://www.samsung.com/pl/monitors/high-resolution/smart-m7-43-inch-smart-tv-experience-ls43bm700upxen/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts