raiders 2269 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Ostatnio nieco przeprosiłem się z PC i zacząłem nieco pogrywać w gierki ,ale ze w dobie kryzysu graficznego sprzedałem swojego rtx2060 i przesiadłem się na integrę w ryzenie 5600g który mi wystarczała w zupełności ostatnimi czasy . Jednak ostatnio zastanawiam się nad zakupem karty graficznej ,optymalnej pod zestaw jaki posiadam : ryzen 5600g zasilacz FOCUS plus gold 80 550w MSI B450 Gaming PLUS Monitor Asus VG289Q Grać będe w minimum 2k ,mile widziane 4k z odpowiednio obniżonymi suwakami Co możecie zaproponować pod te graty ? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2331 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Budżet? Jeżeli nieograniczony to aktualizacja biosu, wymiana procesora na 5800X3D i rtx 4090 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2269 Napisano 17 Września Autor Udostępnij Napisano 17 Września 1 godzinę temu, joker5513 napisał: Budżet? Powiedzmy 2-3 tyś ... ma być optimum bez wymiany pozostałych gratów Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3360 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Rtx 4070 nonTi. Polecane modele: Optimum Palit Jetstream Eco Asus Dual Top Asus TUF 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2269 Napisano 18 Września Autor Udostępnij Napisano 18 Września @Rebelmind dzieki za wskazanie konkretnych modeli . Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3360 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września FYI, sam w tej chwili licytuje RTX 4070 Dual od Asusa, żeby nie było że polecam komuś szrot Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 12993 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Ten cpu przy rt ograniczy nawet 4060. Sprzedać 5600g i kupić 5800x3d plus rx 6800. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3360 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września @Up nie polecam. Jeśli się martwisz o CPU bottlenecku to dla tych 5% można po kosztach wrzucić 5600 i wykręcić. Autor wspomina, że nie ma problemu z odpowiednim przesuwaniem suwaków więc w razie niższych niż oczekiwane fps pierwsze poleci właśnie RT. Poza tym zauważ, że on wytrzymał na APU dosyć długo więc bottleneck mu nie straszny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts