Skocz do zawartości

Która myszka lepsza?

Recommended Posts

Byłem dzisiaj w jednym z marketów i wybrałem jakieś 4 myszki, które mogę uznać za w miarę ergonomiczne dla mnie, teraz pytanie która z nich lepsza do gier, którą wybrać?

1) Hyperx Pulsefire core

2) Trust Gxt 922 Ybar

3) Corsair M55 Rgb pro

4) Genesis Krypton 550

Kwota jaką chce przeznaczyć na myszkę to do 200 zł.

1 minutę temu, Xenon1 napisał:

Genesis Krypton 550

Zdechła po roku.

2 minuty temu, Xenon1 napisał:

Hyperx Pulsefire core

Mam Darta i niby wszystko ok, ale mają kompletnie spaprane oprogramowanie do niej, sama w sobie mysz ok.

A sprawdzałeś klasycznie Razer DeathAdder V2? Osobiście wolę większe myszki, ale gdyby mi leżała to być może bym się skusił. 

Tzn polecam, to jest taka sprawdzona, niezniszczalna mysz do 200zł i u mnie dobrze leży, dlatego polecam. 

Jeszcze jest:

Logitech G305 - ale dla mnie za mała.

SteelSeries Rival 5 - miałem kiedyś poprzedni model, spoko ale "płaska"

Oczywiście jest jeszcze milion innych ale jak wybierałem dla siebie to szukałem czegoś sprawdzonego - co się zaraz nie rozwali, co dobrze leży w ręce i nie męczy nadgarstka, a że siedzę przed ekranem po 12h to jest to dla mnie ważne. Więc najlepiej wybrać sobie kilka propozycji i pójść do jakiegoś MediaMarkta czy czegoś podobnego i sprawdzić samemu. Techniczne sprawy to moim zdaniem drugorzędna sprawa, co z tego że jest 5 milionów DPI jak używasz 3600 max, a ręka nadaje się do przeszczepu po miesiącu ;)

Edytowane przez mlekolak

Idealnie, myślę że będę zadowolony i ją kupuję. Wygoda dla nadgarstka najważniejsza, tez nie jestem zwolennikiem małych myszy, dłoń się wtedy szybciej męczy.

Właśnie dzisiaj byłem w media Markt, ale nie mieli na wystawie tej myszy Razera, 

dzięki wielkie za pomoc