Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja do tego Denona kupiłem sobie tylko fronty z VK 7620 i używam tego jako stereo, bass jest genialny, a głos ogółem miażdży ! :D

Mam pokój 25m2 i gdzie bym nie stanął to efekt jest świetny , ogólnie jestem z tego bardzo zadowolony , a i tak nie mogę się doczekać, aż podłącze to do HDMI :)

tutaj foto tych kolumn (u mnie same fronty) :

http://www.hurtowniamaxi.pl/allegro/vk/vk7620czar50/vk7620zest50_1.JPG

Dużo się naczytałem w internecie o tej firmie i większość ludzi wypowiadała się, że to raczej robią chińskie zabawki itp, ale strasznie mi się podobały właśnie ,a że można było oddać bez podania przyczyny to zaryzykowałem ich zakup. Dałem uwaga -> 440zł za dwie nówki. Więc to raczej bardzo tanio. Powiem Ci, że jak dla mnie każdy dźwięk na nich jest idealny, separują genialnie :) No i ta moc po podłączeniu do denonka mmm :D

Podłączałem denona do kolumn JBL brata (nie pamiętam oznaczeń), za zestaw dał coś 2500 i powiem Ci, że lepszy efekt słyszę na swoich za te 440 :D

Dużo się naczytałem w internecie o tej firmie i większość ludzi wypowiadała się, że to raczej robią chińskie zabawki itp, ale strasznie mi się podobały właśnie ,a że można było oddać bez podania przyczyny to zaryzykowałem ich zakup. Dałem uwaga -> 440zł za dwie nówki. Więc to raczej bardzo tanio. Powiem Ci, że jak dla mnie każdy dźwięk na nich jest idealny, separują genialnie :) No i ta moc po podłączeniu do denonka mmm :D

Podłączałem denona do kolumn JBL brata (nie pamiętam oznaczeń), za zestaw dał coś 2500 i powiem Ci, że lepszy efekt słyszę na swoich za te 440 :D

to twój brat kupił jakieś badziewie warte 12 krotnie mniej niż napisałeś. Bo raczej te VK w tej cenie są bdb, ale niestety odstają od kolumn o trochę wyższych cenach.
  • 4 tygodnie później...

Do co niektórych - marketing działa ;)

Dobra mam ten kabel HDMI i.... co dalej ?

Podłączony, ale dźwięk leci na laptopie :/ Ma może ktoś tego Denona i potrafi pomóc ? Może mam coś włączyć na laptopie ?

Pomóżcie bo dostaje białej gorączki....

• 3 miesiące temu...

To, że dźwięk jest tylko na laptopie a nie ma w Denonie jest wynikiem tylko tego, że Denon AVR-1509 połączony kablem HDM z lapkiem nie przechwytuje dźwięku z HDMI bo nie ma takiej funkcji w sobie i nigdy to nie zagra. Dopiero model Denon AVR-1909 ma funkcję przechwytywania dźwięku z wejścia HDMI. Małym rozwiązaniem może być zakup zewnętrznej karty muzycznej np.Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro, która ma wyjście optyczne Optical Out i połączenie jej z Denonem kablem optycznym. Innego rozwiązania, żeby połączyć tego Denona AVR-1509 cyfrowym sygnałem z laptopem raczej nie ma. Tak się składa, że mam właśnie tego Denona i też przerabiałem ten sam temat:-) Pozdrawiam

Edytowane przez drago_ivan