Skocz do zawartości

Stary system - nowy komp, jak zainstalować?

Recommended Posts

Witam,

proszę o poradę, w jaki sposób zainstalować Windowsa, którego mam od wielu lat, na nowym urządzeniu. Interesują mnie następujące kwestie:

1. Jaki dysk instalacyjny powininem utworzyć? Windows 7, czyli początkowy produkt, do którego posiadam klucz, czy Windows 10, do którego "siódemka" została zaaktualizowana?

2. Czy jak mam licencję połączoną z kontem Microsoft, to będę musiał ponownie wpisywać klucz produktu?

3. Co z systemem na starym urządzeniu? Rozumiem, że muszę taki system skasować, ale mam na to jakiś określony czas?

Dzięki za pomoc.

1. Windows 10 albo 7, to zależy jaki chcesz.

2. Nie, wystarczy że zalogujesz się na konto MS. Oczywiście w przypadku Win10, przy instalacji Win7 musiałbyś wpisać kod.

3. Jeśli dobrze pamiętam to system na starym urządzeniu deaktywuje się automatycznie. Ale tu akurat pewności nie mam.

• Lubię to 1
42 minuty temu, zbiku90 napisał:

1. Windows 10 albo 7, to zależy jaki chcesz.

2. Nie, wystarczy że zalogujesz się na konto MS. Oczywiście w przypadku Win10, przy instalacji Win7 musiałbyś wpisać kod.

3. Jeśli dobrze pamiętam to system na starym urządzeniu deaktywuje się automatycznie. Ale tu akurat pewności nie mam.

1. Chcę 10 (którą mam obecnie) lub 11, ale na czacie z supportem Microsoftu powiedzieli mi, że skoro miałem 7 i zaktualizowałem ją do 10, to tej 10 nie mogę zainstalować na innym urządzeniu i teraz muszę kupić klucz na 10 lub 11. Dziwna sprawa.

2. Czyli po zalogowaniu na konto Microsoftu do mojego Win10 na nowym urządzeniu zostanie przypisany klucz z Win10 ze starego urządzenia? To jest az tak proste?