HowToBF4 2 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć Szukam nowych wentylatorów 120 i 140mm wydajnych i przy tym stosunkowo cichych, nie chodzi o wygląd ani rgb tylko dobre proporcje cena/jakość. Noctua dalej robi najlepsze? Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez HowToBF4 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Jak masz miejsce na 140 to zawsze lepiej dać niż 1200mm No najtańsze dobre 140mm to będzie fluctus, bionixy p140, Noctua robi najlepsze 120 a premium X2 cena ale lepsze od poprzednikow to NoiseBlocker NB-eLoop Fan B14-PS 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1441 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Ja polecam Fluctusy 140 w swojej cenie są super, co prawda ostatnio trafił mi się jeden z tykającym łożyskiem ale wymieniłem i nowy jest dobry. Dobrze dmuchają przy zachowaniu ciszy, po odpowiednim ustawieniu oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 24 Września 2023 Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Kierwa, cana/wydajność chyba nadal nic nie pobije Arctica P14 Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Pozwolę sobie jeszcze raz odkopać temat. Obejrzałem sobie test: https://www.youtube.com/watch?v=IWt8EisHRhk Mam Fluctusy i Pure Wingsy 2 (900 RPM). Czy też macie wrażenie, że przy obrotach max 1000 RPM, pomimo, że wg testu są one na podobnym poziomie głośności Fluctusy mają bardziej "drażniący" dźwięk i wpadają w rezonans? Z jednej strony chłodnicy mam Fluctusy (push), z drugiej Pure Wingsy (pull) - akurat takie miałem pod ręką. Z wibracjami coś tam dają radę podkładki gumowe pod dyski HDD, aczkolwiek nie bardzo niwelują dźwięk. Może ktoś potwierdzić/zaprzeczyć? Wentylatory mają już troche przepracowane, nie wiem czy dalej kombinować czy "ten typ tak ma". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts