krecik55 1 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Witam, szukam jakiejś w miarę budżetowej drukarki a w zasadzie to bardziej urządzenia wielofunkcyjnego głównie druk i skan mnie interesuje, do której tusze nie będą kosztowały majątku. Obecnie rozwaliła mi się HP 6075, najprawdopodobniej przez wkładanie tuszy zamienników, kolor przestał zupełnie drukować. Była to i tak drukarka która miała marną jakość wydruku, skaner działał zdecydowanie za wolno i ze zbyt niską jakością. To czego teraz szukam to na pewno coś w większym formatem czyli z możliwością druku A3 (głównie do projektów na budowę). Zależy mi na w miarę możliwości najlepszej jakości wydruku i skanu (faktury i paragony, często księgowa zwraca uwagę że po wydrukowaniu zeskanowanego paragonu nie można nic odczytać). Nie drukuję wiele, myślę że w okolicach 30-60 stron miesięcznie, czasami mniej. Poza fakturami, projektami od czasu do czasu dzieci chcą jakieś zdjęcie wydrukować, kolorowanki, coś do szkoły skopiować. Fajnie też gdyby drukowała dobrej jakości zdjęcia, broszury itp, czasami dzieci chcą wydrukować jakieś foto w ramkę, a ja potrzebowałbym broszury reklamowe, naklejki z opisami i ikonami na rozdzielnice elektryczne, znaczniki itp. Cytuj Link to post Share on other sites
krecik55 1 Napisano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Gdyby ktoś szukał drukarki do podobnych zastosowań to polecam: Epson EcoTank ITS L14150. Dzięki, temat do zamknięcia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2152 Napisano 28 Września 2023 Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Dzięki że napisałeś, może się komuś przyda:) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krecik55 1 Napisano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Spoko, z takim właśnie zamiarem zostawiłem tu to info. Fakt nie jest to sprzęt który kupimy poniżej 2k, ale myślę że jest to fajny stosunek cena/jakość. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts