Skocz do zawartości

Pomoc w doborze części do złożenia komputera

Recommended Posts

Witam.

Mam płyty głòwne 

B250M Pro vdh

B450 M steel legend

B85M-G43 DDR3 tu mam 16 GB ram starych

Kartę graficzną GeForce GTX 1060 3gb mini GV-N060IXOC-3GD

Zasilacze mam 2 550w jakiejś firmy 80bronze + i 650w również z 80 bronzer +.

Teraz potrzebuje coś w miarę tanio dobrać z procesora bo ramy DDR4 mam 2 kości po 4gb a mogę dokupić 2*8 GB jeszcze .

Pytanie lepiej i5 czy i7 do tej jednej z płyt czy jakiś ryżem 5 czy 7 używkę do drugiej szukać ???

Proszę by mi ktoś doradził co szukać .

Wiadomo ,że nie będę grał na wysokich czy ultra :) . Need for speedy mnie interesują może ostatni unbound i hit . Assassin's Creed ostatni i call od duty

Uda się jakiś procek w granicach używkę do 200 zł w miarę włożyć ?

Czy do starszej płyty DDR3 opłaca się procek wkładać czy już lepiej w te nowsze płyty ?

Edytowane przez saak25555
Dopisanie

Nie ma się co pchać w stare sprzętu na DDR3.

Masz fajna płytę b450m pod am4 tu nawet byś mógł wsadzić Ryzen 5600 nawet 5800x3d bez problemu więc na przyszłość można upgradowac. Ale jak CPU do 200zl to Ryzen 3600 powinien się trafić. Nówkę można upolować za mniej niż 280zl Ja bym osobiście bym kupił nówkę Ryzen  5500 za 400zl ale to nie ten budżet wg Ciebie. Albo poszukał używki Ryzen 5500 za 300zl widzę że jest ale tylko osobisty odbiór na olx

Do tego kupić 2x8gb ramu nie wsadzać z 2x4 bo to bez sensu.

Przykładowy ram za 150zl kupisz pod oc, lub poszukać czegoś 3600cl16/cl17

https://allegrolokalnie.pl/oferta/gskill-16-gb-2x8-gb-ddr4-3200-mhz-cl14-flare-x

Jakie modele dokładnie te zasilacze i kiedy kupione. zostawić trzeba ten lepszy

Jakbyś sprzedał jakoś ten drugi zasilacz ten ram DDR3, płyty oto to byś może rozbierał do 5500

• Dzięki 1