bobzpdg95 0 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Witam zakupiłem używaną płyte H510M-A PRO (MS-7D22) ponieważ swoją popsułem instalując nowego biosa z poziomu windowsa. Poprzednia płyta to gigabyte h510m h. Natomiast problem dotyczy taktowania procesora, bo diametralnie zmalał po wymianie płyty głównej. Chłop mówił, że nowa i używana chwile, bo kupił lepszą bo ta ma za słabe wsparcie na ramy. (chodzi o przepustowość ramów). Gdy odpalam kompa, w menadzerze zadań procesor osiąga zawrotną predkość 0,78 Ghz. Nawet gdy odpalam jakaś grę, to windows muli, oraz gra. Nie wiem czym może być to spowodowane. Jeśli będą potrzebne jakieś screeny wyśle. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Wejdz do biosu i sprawdz czy taktowanie procesora jest tam dobrze ustawione - moze ktos sie bawil jakimis ustawieniami i stad te problemy. Podaj jeszcze dokladna specyfikacje komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
bobzpdg95 0 Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Procesor Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU @ 2.90GHz, 2904 MHz, Rdzenie: 6, Procesory logiczne: 12 Produkt płyty głównej H510M-A PRO (MS-7D22) Karta graficzna Rtx 3070 supreme 8g Ramy to w Dual channel 16gb XPG 2666 mhz Dysk SSD kingstona 512 gb pod system Dysk na dane HDD 1TB WDC Ustawienia biosa resetowalem, nadal nic. Zmieniałem ustawienia proca na auto, i tryb oc bez podkrecania. I nadal to samo. Taka ciekawostka w biosie mam 3 duze ikony procka i 2 razy profil ramów do podkrecania na 1 profil moge kliknac a cpu jest na szaro i nie moge. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Jeśli masz ustawienia stok w bios i win to uszkodzony przełącznik slow mode w mobo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts