zove 0 Napisano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2023 czy ktoś miał taki lub podobny problemy z internetem, że z nieznanych przyczyn prędkość z umownych "600/800" downloadu i 100 wysylania zatrzymała się na poziomie 100 downloadu i 100 Mb/s wysylania? Od niedawna zmienilem umowe na wyzszy plan i jeszcze dzis z rana sprawdzalem i bylo dobrze - to znaczy tak na prawde tylko dzis o 9 rano prędkość była taka jak w umowie czyli 600 Mb/s download i 100 Mb/s wysylania.. To chwile po tym jak operator mojej sieci dodal moj nowy router do swojej sieci (przepraszam, ze pisze niefachowo jednak mam nadzieje ze zrozumiale) a po 8 godzinach wrocilem i przestawilem router w inne miejsce na biurku - tymsamym odpinajac wszystkie kable spowrotem by poprowadzic je inaczej i nic wiecej nie robilem w tym temacie. Problem występuje także gdy łącze się przez wifi usb adapter (czy siedzi w pc czy nie) Warto też zaznaczyć, że skrętka jest ciągle ta sama w jednym miejscu lekko "zmęczona".. co poradzić mogę na to? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 3 godziny temu, zove napisał: Warto też zaznaczyć, że skrętka jest ciągle ta sama w jednym miejscu lekko "zmęczona".. Może tu jest problem. Jak było 600 a nagle spadło do 100 to bardzo prawdopodobne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Przetestować testerem kabli sieciowych. Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Wygląda na to że WAN negocjuje się na 100Mbit Cytuj Link to post Share on other sites
zove 0 Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Okej, ogólnie to już działa.. zmieniłem z IPv4 na IPv6 a następnie znów na IPv4 i pykło Do zamknięcia. Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez zove Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts