grzech1991 174 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 W dniu 12.08.2023 o 15:03, carl22 napisał: Ale gó**o ten be quite, muszę im to odesłać gdy pomyliłeś pure power z dark power przy zamawianiu Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 2 godziny temu, grzech1991 napisał: gdy pomyliłeś pure power z dark power przy zamawianiu No wiadomo, do kompa za 3500-4000 to zasilacz min. za 1000zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) 13 godzin temu, zbiku90 napisał: porządek w obudowie poprawia przepływ powietrza. Rzygam każdorazowo jak to czytam Pokażcie mi jakkolwiek test gdzie metroseksualne uporządkowanie kabli zmniejszyło temperaturę podzespołów o no niech będzie te 5 stopni. Nie mówię tu o wywlekaniu do środka wszelkich możliwych kabli, tylko to co się wmawia ludziom - że jak kabel, dwa lub trzy, będzą leciały środkiem wnętrza obudowy to jest armagedon. Nie wymagam cudów, chociaż te 5 stopni przy AIO. (spoiler - nie ma takiego testu ) Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 @wid3l3cchcesz to Ci wrzuce screena jakie temperatury są w otwartej budzie z kablami pochowanymi w schowku na kable. To sobie porównasz. AIO wdmuchuje+ jeden wyciąga. Karta ma swoje. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: AIO wdmuchuje+ jeden wyciąga. Do tego karta ma swoje... Masz piekarnik i czego tu winy w kablach szukać? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 11 minut temu, wid3l3c napisał: Do tego karta ma swoje... Masz piekarnik i czego tu winy w kablach szukać? Właśnie to jest to że nie. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Jak AIO dmucha do środka(zakładam że to jakieś 3x wentyle, może jeszcze na froncie) a 1 wentyl wyciąga, do tego masz grafikę bez blowera to masz piekarnik. Chyba że ktoś Ci bajek naopowiadał ze sobie nadciśnienie zrobiłeś i będzie dobrze chłodzony komp - to bzdura jest. Masz najgorszy możliwy układ chłodzenia dla zamkniętej budy - masz piekarnik. Jak bez panela bocznego to jeszcze do przeżycia powiedzmy, co nie zmienia faktu, że taki układ to pomyłka. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez wid3l3c 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 @wid3l3cno dobrze. Czyli jakie temperatury powinienem mieć wewnątrz obudowy, takie prawilne, żeby nikt nie powiedział że mam piekarnik ? Bo wytłumacz mi, jakim cudem powietrze otoczenia wdmuchane do środka odbudowy nomen omen zamkniętej, nie zrobi piekarnika ? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Nadciśnienie jest lepsze od podciśnienia i nie ma tu nawet z czym dyskutować. Oczywiście najlepiej jak jest w miarę równowaga i powietrze jest na bieżąco wymieniane, ale z dwojga złego wybór jest prosty. 16 minut temu, wid3l3c napisał: co nie zmienia faktu, że taki układ to pomyłka. Godzinę temu, wid3l3c napisał: Pokażcie mi jakkolwiek test gdzie metroseksualne uporządkowanie kabli zmniejszyło temperaturę podzespołów o no niech będzie te 5 stopni. A niech zmieni o 1 stopień. Jak ktoś dba o sprzęt to każdy szczegół się liczy. Jak ktoś podkręca to tym bardziej. Godzinę temu, wid3l3c napisał: Nie mówię tu o wywlekaniu do środka wszelkich możliwych kabli, tylko to co się wmawia ludziom - że jak kabel, dwa lub trzy, będzą leciały środkiem wnętrza obudowy to jest armagedon. Puść sobie dwa albo trzy kable przez środek salonu po podłodze. To przecież nic nie zmienia Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 18 minut temu, zbiku90 napisał: Nadciśnienie jest lepsze od podciśnienia i nie ma tu nawet z czym dyskutować. Zwłaszcza jak masz na froncie AIO i procek się gotuję w sosie własnym. 28 minut temu, zbiku90 napisał: A niech zmieni o 1 stopień. Jak ktoś dba o sprzęt to każdy szczegół się liczy. Jak ktoś podkręca to tym bardziej. Jestem w totalnej opozycji do robienia "z igieł wideł" a to wszystko w każdym przypadku prowadzi do tego samego. Nawet 5 stopni by nie zrobiło różnicy. Bijesz rekordy ze 100 mhz więcej musisz dobić żeby 1% pokonać resztę? Kable nie mają żadnego znaczenia, to nie czasy PATA i obudów z epoki kamienia łupanego. Widziałem w międzyczasie jak Linus kilka lat temu test zrobił - wyciągnął do środka wszelkie możliwe kable, nawet te zbędne, dyski porozkładał na koszykach luzem by zapchać jak najbardziej przepływ, obudowa też z tych nieco bardziej w środku wypełnionych, chyba nawet boxowe chłodzenie było - plus 7 stopni na procku. Tylko tam totalna ro*********a była. To nie były 1-2-3 kable w pustej i przestronnej obudowie. Natomiast robienie z ludzi idio... Nie to nie tak, wmawianie im pierdół - zawsze Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, wid3l3c napisał: Zwłaszcza jak masz na froncie AIO i procek się gotuję w sosie własnym. Tym zdaniem utwierdziłeś mnie że nie masz pojęcia jakiegokolwiek o chłodzeniu komputerów ani podstawowej fizyce więc zamilcz i nie rób już z siebie pośmiewiska. Z każdym postem pogrążasz się bardziej. 1 godzinę temu, wid3l3c napisał: Nawet 5 stopni by nie zrobiło różnicy. Różnica między 100 a 95 stopni jest jednak spora 1 godzinę temu, wid3l3c napisał: Widziałem w międzyczasie jak Linus kilka lat temu test zrobił Zobacz w ostatnim czasie jakie podejście do LTT mają poważne kanały. To kanał rozrywkowy, z rzetelną wiedzą nie ma wiele wspólnego. Po tym jak Tony (ostatnia kompetentna osoba na kanale) uznał że w sumie to jest kobietą to błyskawiczny unsub i czarna lista u mnie. Oni nawet nie starają się być obiektywni, liczą się wyświetlenia. GN i HWU od dawna jedyne niezależne i obiektywne kanały na YT. 1 godzinę temu, wid3l3c napisał: Natomiast robienie z ludzi idio... Nie to nie tak, wmawianie im pierdół - zawsze Możesz sobie mieć chlew w obudowie, mnie to zwisa. Jednak mniej doświadczonych użytkowników trzeba jednak uczyć dobrych nawyków. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 W dniu 15.08.2023 o 11:58, zbiku90 napisał: No wiadomo, do kompa za 3500-4000 to zasilacz min. za 1000zł na 10 lat to chuy nie pieniądze, sam mam taki. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 44 minuty temu, grzech1991 napisał: sam mam taki. Tego akurat domyśliłem się sam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 A jaki zasilacz w ogóle polecacie? Taki do max 600zł nie więcej Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts