Skocz do zawartości

Nie działa nowa podstawka.

Recommended Posts

13 godzin temu, zbiku90 napisał:

porządek w obudowie poprawia przepływ powietrza.

Rzygam każdorazowo jak to czytam :rotfl:

Pokażcie mi jakkolwiek test gdzie metroseksualne uporządkowanie kabli zmniejszyło temperaturę podzespołów o no niech będzie te 5 stopni.

Nie mówię tu o wywlekaniu do środka wszelkich możliwych kabli, tylko to co się wmawia ludziom - że jak kabel, dwa lub trzy, będzą leciały środkiem wnętrza obudowy to jest armagedon. 

Nie wymagam cudów, chociaż te 5 stopni przy AIO. 

(spoiler - nie ma takiego testu :x

Edytowane przez wid3l3c

Jak AIO dmucha do środka(zakładam że to jakieś 3x wentyle, może jeszcze na froncie) a 1 wentyl wyciąga, do tego masz grafikę bez blowera to masz piekarnik.

Chyba że ktoś Ci bajek naopowiadał ze sobie nadciśnienie zrobiłeś i będzie dobrze chłodzony komp - to bzdura jest. 

Masz najgorszy możliwy układ chłodzenia dla zamkniętej budy - masz piekarnik. 

Jak bez panela bocznego to jeszcze do przeżycia powiedzmy, co nie zmienia faktu, że taki układ to pomyłka. 

Edytowane przez wid3l3c
  • Że co, proszę? 1

@wid3l3cno dobrze.

Czyli jakie temperatury powinienem mieć wewnątrz obudowy, takie prawilne, żeby nikt nie powiedział że mam piekarnik ?

Bo wytłumacz mi, jakim cudem powietrze otoczenia wdmuchane do środka odbudowy nomen omen zamkniętej, nie zrobi piekarnika ?

Nadciśnienie jest lepsze od podciśnienia i nie ma tu nawet z czym dyskutować. Oczywiście najlepiej jak jest w miarę równowaga i powietrze jest na bieżąco wymieniane, ale z dwojga złego wybór jest prosty.

16 minut temu, wid3l3c napisał:

co nie zmienia faktu, że taki układ to pomyłka.

Godzinę temu, wid3l3c napisał:

Pokażcie mi jakkolwiek test gdzie metroseksualne uporządkowanie kabli zmniejszyło temperaturę podzespołów o no niech będzie te 5 stopni.

A niech zmieni o 1 stopień. Jak ktoś dba o sprzęt to każdy szczegół się liczy. Jak ktoś podkręca to tym bardziej.

Godzinę temu, wid3l3c napisał:

Nie mówię tu o wywlekaniu do środka wszelkich możliwych kabli, tylko to co się wmawia ludziom - że jak kabel, dwa lub trzy, będzą leciały środkiem wnętrza obudowy to jest armagedon. 

Puść sobie dwa albo trzy kable przez środek salonu po podłodze. To przecież nic nie zmienia ;)

18 minut temu, zbiku90 napisał:

Nadciśnienie jest lepsze od podciśnienia i nie ma tu nawet z czym dyskutować.

Zwłaszcza jak masz na froncie AIO i procek się gotuję w sosie własnym. 

28 minut temu, zbiku90 napisał:

A niech zmieni o 1 stopień. Jak ktoś dba o sprzęt to każdy szczegół się liczy. Jak ktoś podkręca to tym bardziej.

Jestem w totalnej opozycji do robienia "z igieł wideł" a to wszystko w każdym przypadku prowadzi do tego samego.

Nawet 5 stopni by nie zrobiło różnicy.

Bijesz rekordy ze 100 mhz więcej musisz dobić żeby 1% pokonać resztę? 

Kable nie mają żadnego znaczenia, to nie czasy PATA i obudów z epoki kamienia łupanego. 

Widziałem w międzyczasie jak Linus kilka lat temu test zrobił - wyciągnął do środka wszelkie możliwe kable, nawet te zbędne, dyski porozkładał na koszykach luzem by zapchać jak najbardziej przepływ, obudowa też z tych nieco bardziej w środku wypełnionych, chyba nawet boxowe chłodzenie było - plus 7 stopni na procku.

Tylko tam totalna ro*********a była. 

To nie były 1-2-3 kable w pustej i przestronnej obudowie. 

Natomiast robienie z ludzi idio... Nie to nie tak, wmawianie im pierdół - zawsze :)

1 godzinę temu, wid3l3c napisał:

Zwłaszcza jak masz na froncie AIO i procek się gotuję w sosie własnym. 

Tym zdaniem utwierdziłeś mnie że nie masz pojęcia jakiegokolwiek o chłodzeniu komputerów ani podstawowej fizyce więc zamilcz i nie rób już z siebie pośmiewiska. Z każdym postem pogrążasz się bardziej.

Nawet 5 stopni by nie zrobiło różnicy.

Różnica między 100 a 95 stopni jest jednak spora

Widziałem w międzyczasie jak Linus kilka lat temu test zrobił

Zobacz w ostatnim czasie jakie podejście do LTT mają poważne kanały. To kanał rozrywkowy, z rzetelną wiedzą nie ma wiele wspólnego. Po tym jak Tony (ostatnia kompetentna osoba na kanale) uznał że w sumie to jest kobietą to błyskawiczny unsub i czarna lista u mnie. Oni nawet nie starają się być obiektywni, liczą się wyświetlenia. GN i HWU od dawna jedyne niezależne i obiektywne kanały na YT.

Natomiast robienie z ludzi idio... Nie to nie tak, wmawianie im pierdół - zawsze :)

Możesz sobie mieć chlew w obudowie, mnie to zwisa. Jednak mniej doświadczonych użytkowników trzeba jednak uczyć dobrych nawyków.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...