Robson123 1 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Witam, proszę o poradę, który telefon wybrać: Galaxy A54 czy S21 FE? Telefon dla żony, która nie gra w żadne gry, korzysta głównie z aplikacji społecznościowych, zależy jej na w miare dobrym aparcie, bateria im dłużej wytrzyma, tym lepiej. Cena jest podbna i nie wiem, który wybrać. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Brałbym A54 - nowszy model, więcej aktualizacji będzie - bateria 120h vs 90h - wydajność niewiele słabsza, a ze zwykła zadania nie gry nie będzie różnicy - słabszy aparat ale nie dużo https://nanoreview.net/en/phone-compare/samsung-galaxy-s21-fe-5g-vs-samsung-galaxy-a54-5g Np se21fe ma 3x optyczny zoom, jeśli to byłoby istotne to warto brać wtedy s21 fe:) Cytuj Link to post Share on other sites
Robson123 1 Napisano 8 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Myślę, że mnożnik zooma nie jest aż tak istotny. Też skłaniam się ku A54 ze względu na baterię oraz fakt, że to nowszy model. Potrzebowałem potwierdzenia lub ewentualnie argumentu, dlaczego FE będzie lepszy w moim przypadku. Dzięki za radę. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12592 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Być może A54 jest super, ale przesiadłem się z A52 na S21FE...nie ma porównania. Eska jest o 2 klasy lepszym smartfonem. Głupi czytnik linii papilarnych w A52 działał jak chciał, a w S21FE nawet mokre palce czyta.Na papierze A54 może i wygląda dobrze, ale komponenty na pewno są gorsze niż w S.Ja, bez zastanowienia wziąłbym znowu S21FE, zwłaszcza przy prawie tej samej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts