drVanSteiner 12591 Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Poproszę o linki, do tych postów ze ścierająca się powłoką w S95B, bo nie mogę niż znaleźć, a jest ciekawy.Kino domowe faktycznie mam kiepskie, a i ze słuchem nietęgo.Kupowałem go w czerwcu, cena była inna niż obecnie, a w cenie był transport z wniesieniem i montażem, więc jakie to ma znaczenie? Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Z ciekawosci, jak ustrzeliłeś? Na premierę kosztował 15k Na forum pod testem hdtvpol znajdziesz całkiem spory wątek Cytuj Link to post Share on other sites
rezjjel 6 Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Ja dałem 7759 i już zakwalifikowali moje zgłoszenie do cashbacku czyli wyjdzie 6759. Wcześniej pewnie szło kupić taniej. Panel mam równy i z czernią przy świetle nie ma problemów. Problem mam tylko z meczami w 4k w apce canal+. Po paru minutach obraz się zawiesza. Muszę skontaktować się z canal+ i samsungiem może podadzą przyczynę. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 7 godzin temu, simondd napisał: To się ceni w lg, ciekawe, czy samsung uznaje wypalenia. Ile cie c1 wyszedł? W 2021 za swojego dałem jakoś troszkę mniej niż 4000. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 16 godzin temu, simondd napisał: Oj wyplułbyś te jakbyś zobaczył czerń w oled Mnie to nie rusza, TV, to sprzęt w domu, który czasem używam i tyle. Dźwięk w tv, że nie trzeba soundbar? Niezły żart - porównywałem do poprzedniego modelu. Odbiornik znacznie cieńszy od tego starego, a postęp w jakości dźwięku widać (słychać) od razu. Przy normalnym użytkowaniu nie trzeba zmieniać nawyków, no chyba że jesteś fanem tvpis info 24 - czyli oledowcy stworzyli definicję normalnego użytkowania? Myślałem, że normalne użytkowanie, to oglądanie swoich ulubionych programów. Ale widocznie w instrukcji do oledów jest ostrzeżenie przed oglądaniem TVP info. Jest też ostrzeżenie przed graniem w gry albo wyświetlaniem pulpitu windows? Gugl tv to bardzo szybki system, tizen to przy nim śmiech - no na pewno to rakieta jeszcze można włączyć dopalacze, o czym google informuje. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 5 godzin temu, wodego napisał: Mnie to nie rusza, TV, to sprzęt w domu, który czasem używam i tyle. I dlatego się oszukujesz? Ja myślałem, że do tramwaju. I czasem mogę sobie wyobrazić, że czerń jest czarna 5 godzin temu, wodego napisał: Dźwięk w tv, że nie trzeba soundbar? Niezły żart - porównywałem do poprzedniego modelu. Odbiornik znacznie cieńszy od tego starego, a postęp w jakości dźwięku widać (słychać) od razu. I dlatego się oszukujesz, że nie trzeba soundbaru? 5 godzin temu, wodego napisał: Przy normalnym użytkowaniu nie trzeba zmieniać nawyków, no chyba że jesteś fanem tvpis info 24 - czyli oledowcy stworzyli definicję normalnego użytkowania? Myślałem, że normalne użytkowanie, to oglądanie swoich ulubionych programów. Ale widocznie w instrukcji do oledów jest ostrzeżenie przed oglądaniem TVP info. Jest też ostrzeżenie przed graniem w gry albo wyświetlaniem pulpitu windows? No, ale co się dziwić jak uważasz za ciągle oglądanie TVPiS Info 24/7 za normalne użytkowanie 5 godzin temu, wodego napisał: Gugl tv to bardzo szybki system, tizen to przy nim śmiech - no na pewno to rakieta jeszcze można włączyć dopalacze, o czym google informuje. Przy upośledzonym tizenie to rzekłbym nawet błyskawica Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 6 godzin temu, simondd napisał: I dlatego się oszukujesz, że nie trzeba soundbaru? To jest obowiązek? Nie wiedziałem. Jak będą kontrole dźwięku, to szybko wejdę na strych i ściągnę amplituner+korektor z kolumnami, może mi zaliczą. Tak naprawdę skłamałem, nie zamierzam ściągać tego sprzętu muzycznego, bo tak rzadko go włączałem ostatnimi czasy, że praktycznie w ogóle. To wyniosłem na strych 3 lata temu. Tam, gdzie stały kolumny, teraz są kwiatki. Zauważam tutaj rozumowanie dwunastolatka: skoro chcę czerwony rowerek, to wszyscy o nim marzą. No, ale co się dziwić jak uważasz za ciągle oglądanie TVPiS Info 24/7 za normalne użytkowanie - na całym świecie są programy informacyjne, w czasie których dodatkowe informacje lecą na pasku. Pewnie nie słyszałeś takich skrótów jak BBC, CNN. Czy oglądanie tych serwisów jest normalne? Co mówi o tym instrukcja telewizora? Przy upośledzonym tizenie to rzekłbym nawet błyskawica - konkretny argument z konkretnymi niewidzialnymi linkami jak u dwunastolatka: mój rowerek jest najszybszy, bo jest czerwony Co prawda dorośli mają inne zdanie podparte badaniami, ale ciiiii... nie psujmy dzieciom ich wirtualnego świata. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 3 godziny temu, wodego napisał: To jest obowiązek? Nie wiedziałem. Jak będą kontrole dźwięku, to szybko wejdę na strych i ściągnę amplituner+korektor z kolumnami, może mi zaliczą. Tak naprawdę skłamałem, nie zamierzam ściągać tego sprzętu muzycznego, bo tak rzadko go włączałem ostatnimi czasy, że praktycznie w ogóle. To wyniosłem na strych 3 lata temu. Tam, gdzie stały kolumny, teraz są kwiatki. W sumie tak Po co ci dobry dźwięk, przecież możesz sobie wyobrazić, że masz kino domowe jak z tą czernią. Chociaż stare tonsile są tak kiepskie, że też bym je wyniósł 3 godziny temu, wodego napisał: No, ale co się dziwić jak uważasz za ciągle oglądanie TVPiS Info 24/7 za normalne użytkowanie - na całym świecie są programy informacyjne, w czasie których dodatkowe informacje lecą na pasku. Pewnie nie słyszałeś takich skrótów jak BBC, CNN. Czy oglądanie tych serwisów jest normalne? Co mówi o tym instrukcja telewizora? 18h dziennie na pewno nie 3 godziny temu, wodego napisał: Przy upośledzonym tizenie to rzekłbym nawet błyskawica - konkretny argument z konkretnymi niewidzialnymi linkami jak u dwunastolatka: mój rowerek jest najszybszy, bo jest czerwony Co prawda dorośli mają inne zdanie podparte badaniami, ale ciiiii... nie psujmy dzieciom ich wirtualnego świata. No myślałem, że nie trzeba wyjaśniać faktów jak głośniki w tv to kiepski dźwięk, czy nie ma czerni na lcd noo ale rozumiem, że taki ktoś serio może myśleć, że tizen jest szybki, a android to muł. A już tym bardziej jak nigdy nie miał z nim do czynienia tylko czyta jakieś randomowe artykuły z neta Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 6 godzin temu, simondd napisał: Po co ci dobry dźwięk, przecież możesz sobie wyobrazić, że masz kino domowe jak z tą czernią A wyobrażasz sobie, że jesteś kosmonautą, albo gwiazdą estrady? Bo ja nie spędzam czasu leżąc z zamkniętymi oczami myśląc, że mam kino domowe lub że jeżdżę na czerwonym rowerku i jestem najszybszy na osiedlu. 18h dziennie na pewno nie - jakie są więc normy, maksymalny czas oglądania programów ze stałymi elementami graficznymi? - pytam po raz kolejny. Np. w warsztacie samochodowym, gdzie zmieniają opony w poczekalni dla klientów leci program informacyjny (nie w PL) z tymi paskami. Klient czeka sobie na zakończenie usługi i może popatrzeć w TV. Czy ten warsztat jest nienormalny, że ten program puszcza? Wiadomo, że to LCD, ale chodzi o to, że ten program odpalony jest 9h, bo tyle ten warsztat pracuje. Przekraczają normę i ich zgłosić, czy też nie? że nie trzeba wyjaśniać faktów jak głośniki w tv to kiepski dźwięk - czujesz się zagubiony? Bo dopiero co pisałeś: dźwięk jest dobry jak na tv. Raz kiepski, raz dobry, norm oglądania TV nie potrafisz podać. Kolega pisał: W dniu 22.08.2023 o 00:19, drVanSteiner napisał: Poproszę o linki, do tych postów ze ścierająca się powłoką w S95B Linków nie potrafisz znaleźć. Zamykasz oczy, wymyślasz jakieś argumenty na poziomie dwunastolatka: jest tak, bo ja tak mówiem dlatego mam racje. A tym czerwonym rowerkiem to ile na godzinę wyciągniesz? - Najszybciej na osiedlu, bo to kolor czerwony. A inni niech sobie wyobrażają, że mają taki rowerek. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 No to raczej nie jest to normalne korzystanie z tv No, a w tv jest kiepski, czego nie rozumiesz? Jak dla ciebie normalne korzystanie to 18h w warsztacie, nie rozumiesz zdania dobre głośniki jak na tv to nic dziwnego, że nawet nie znasz regulaminu Cytuj Link to post Share on other sites
rezjjel 6 Napisano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Panowie po co ta cała jazda. Więcej ataków Ad personam od konkretów. Ja swojego szajsunga raptem 2 razy przecierałem mikrofibrą. Na razie żadnych problemów z powłoka. Brak plam i oby tak zostało. Logicznym też jest ze kino domowe czy wypasiony soundbar będzie grał dużo lepiej. Po prostu jak na głośniki w TV dźwięk jest nawet spoko. Po co drzeć szaty o takie pierdoły? Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez rezjjel Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts