Nuratar 3 Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Witam, Dzisiaj wylądował u mnie nowy komputer (pierwszy po prawie 8 latach), dlatego chciałem podpytać jaka powinna być procedura startowa dla niego - komp "goły", bez systemu na razie (mam instalkę na pendrivie i klucz aktywacyjny gotowy), ale ponieważ to cały AMD (7800x3d i 7900xt) i na płycie Asusa, więc nie wiem czy nie trzeba zacząć od flashu nowej wersji BIOSu? Wiem, że da się to zrobić bez procesora, z płytą podpiętą tylko pod zasilanie, ale ponieważ komp jest już złożony, przetestowany itp., coś to zmienia? Kiedy wchodzi trening pamięci i EXPO? Generalnie jestem jak dziecko we mgle po tylu latach bez większego kontaktu ze składaniem/modyfikowaniem sprzętu, więc jak pięciolatkowi proszę tłumaczyć co i jak po kolei trzeba, żeby go dokończyć konfigurować. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Zacznij od przełączenia włącznika na zasilaczu z 0 na 1, następnie wciśnij power na obudowie .... dalej już poleci samo. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 32 minuty temu, Nuratar napisał: ale ponieważ to cały AMD (7800x3d i 7900xt) i na płycie Asusa, więc nie wiem czy nie trzeba zacząć od flashu nowej wersji BIOSu? Za duzo rozkminiasz, Odpalaj a windowsa sobie aktywuj po miesiacu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Zacznij od BIOSU. Wgraj najnowszą wersję już na złożonym kompie. Spokojnie. Następnie wgraj system Następnie profile EXPO Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts