Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Jestem posiadaczem poniższych części komputerowych i potrzebuje pomocy:

płyta głowna: Płyta główna MSI Z370 GAMING PLUS

procesor: Procesor Intel Core i7-8700K, 3.7GHz, 12 MB, BOX (BX80684I78700K)

karta graficzna: Karta graficzna MSI GeForce GTX 1060 ARMOR OC V1 6GB GDDR5 (192 Bit) 1xHDMI, DVI, 3xDP, BOX (GTX 1060 ARMOR 6G OCV1)

pamieć ram: Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 (F4-3200C16D-16GVKB) (dokupuje ta sama czyli bedzie 32g)

zasilacz: Zasilacz Thermaltake Smart 730W (SPS-730MPCBEU)

Chciałbym wymienic karte graficzna na nowszy model, budzet to ok.2 200 zł nie wiem co za bardzo wybrać i jaka będzie najbardziej optymalna pod gry typu fps, obecnie ogrywam COD MW2 Multi, warzone 2. Mam na oku GTX 3060 TI  lub 4060TI. Nie za bardzo wiem ile gigowa wersje wybrac? A moze polecicie mi cos lepszego pod tego typu gry.

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy te podzespoły sa dobre jak na tą karte ;)

Zasilacz da radę jak się z nim nie działo. 

14 godzin temu, daranet napisał:

COD MW2 Multi, warzone 2

Zdecydowanie patrz za GPU od AMD, poczynając od 6700XT po 6800 a najlepiej nawet 6800 XT choć tutaj w 1080p wąskim gradłem zapewne stanie się już sam CPU. Twoja i7 to obecnie to taki Intel i3 więc trzeba mieć to na uwadze. 

17 godzin temu, zbiku90 napisał:
2 godziny temu, daranet napisał:

Masz świadomość, że to używana karta? Sądząc po opisie z 3 miesięczną gwarancją sprzedającego(w zasadzie to żadna gwarancja). Podlinkowane wyżej karty z outletu x-kom objęte były pełną gwarancją.

• Popieram 1
19 godzin temu, janek20 napisał:

zasiiacz do zmiany

Śmiechłem ahahahahahha

21 godzin temu, daranet napisał:

Witam

Jestem posiadaczem poniższych części komputerowych i potrzebuje pomocy:

płyta głowna: Płyta główna MSI Z370 GAMING PLUS

procesor: Procesor Intel Core i7-8700K, 3.7GHz, 12 MB, BOX (BX80684I78700K)

karta graficzna: Karta graficzna MSI GeForce GTX 1060 ARMOR OC V1 6GB GDDR5 (192 Bit) 1xHDMI, DVI, 3xDP, BOX (GTX 1060 ARMOR 6G OCV1)

pamieć ram: Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 (F4-3200C16D-16GVKB) (dokupuje ta sama czyli bedzie 32g)

zasilacz: Zasilacz Thermaltake Smart 730W (SPS-730MPCBEU)

Chciałbym wymienic karte graficzna na nowszy model, budzet to ok.2 200 zł nie wiem co za bardzo wybrać i jaka będzie najbardziej optymalna pod gry typu fps, obecnie ogrywam COD MW2 Multi, warzone 2. Mam na oku GTX 3060 TI  lub 4060TI. Nie za bardzo wiem ile gigowa wersje wybrac? A moze polecicie mi cos lepszego pod tego typu gry.

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy te podzespoły sa dobre jak na tą karte ;)

Ja bym sprzedał to mobo i cpu co masz, teraz ceny takich staroci są wysokie, w takiej samej cenie kupisz nowe mobo, nowe wydajniejsze cpu i razem z gpu zmienisz. Ram może pozostać, 3600mhz zrobią na luzie, jak to samsung b-die to jeszcze więcej albo zejdziesz niżej z timingami. 

Godzinę temu, bmi86 napisał:

Masz świadomość, że to używana karta? Sądząc po opisie z 3 miesięczną gwarancją sprzedającego(w zasadzie to żadna gwarancja). Podlinkowane wyżej karty z outletu x-kom objęte były pełną gwarancją.

spoko dzieki ze mi mówisz szukam jakies rx 6800 xt ale obecnie nie ma :/. Masz moze jeszcze jakies fajne żrodełka gdzie moga byc w fajnych cenach ?

Były 3 sztuki 6800 z bardzo pewnego źródła i w fajnej cenie. Teraz możesz sobie pluć w brodę i polować na kolejne okazje, albo wziąć coś z koparki i modlić się żeby nie padło jak się 3-miesięczna gwarancja skończy ;)

3 minuty temu, daranet napisał:

Masz moze jeszcze jakies fajne żrodełka gdzie moga byc w fajnych cenach ?

Generalnie jak wyżej, outlety na allegro jakiś dużych i znanych sklepów z pełną 2-letnią gwarancją. Ewentualnie jeszcze jak chcesz przycebulić to w zachodnich sklepach często jest kilkaset zł taniej, ale przeważnie trzeba zamawiać przez pośrednika, więc w razie problemów słabo z gwarancją. FV marża, wiele sztuk w jednym ogłoszeniu i krótka gwarancja to oczywiste czerwone flagi, ja bym takiej dla siebie nie brał bo szkoda nerwów później.

11 minut temu, daranet napisał:

szukam jakies rx 6800 xt

IMO bez sensu, zwykła 6800 i tak będzie na styk do tego procesora i zasilacza. Tak apropo tego drugiego to możesz wrzucić zdjęcie tabliczki znamionowej bo producent się nie chwali i nigdzie nie widzę.

Przeglądaj co jakiś czas konto x-kom na allegro:

https://allegro.pl/uzytkownik/X-KOM_PL/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?order=p

Przede wszystkim czytaj opisy żeby mieć świadomość co kupujesz.

Na tą chwilę z ciekawszych cenowo ofert OUTLETOWYCH są RTX 3070 w cenie od 1699zł, RTX 3070Ti od 1949złł, jest jakiś RTX 3080 za 2699zł, RTX 3080 Ti za 3099zł, nawet RTX 4070Ti za 3499zł.

Co jakiś czas trafiają się fajne oferty ale trzeba poświęcić te 15-30 minut przynajmniej raz dziennie na przejrzenie czy to outletu x-kom na allegro czy po prostu na stronach większych sklepów(morele, sferis, krsystem, komputronik, proline, mediaexpert, euro rtv) przefiltrować oferty i sprawdzić czy nie ma jakiejś obniżki albo czegoś w fajnej cenie po zwrocie.

6 minut temu, bmi86 napisał:

Przeglądaj co jakiś czas konto x-kom na allegro:

https://allegro.pl/uzytkownik/X-KOM_PL/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?order=p

Przede wszystkim czytaj opisy żeby mieć świadomość co kupujesz.

Na tą chwilę z ciekawszych cenowo ofert OUTLETOWYCH są RTX 3070 w cenie od 1699zł, RTX 3070Ti od 1949złł, jest jakiś RTX 3080 za 2699zł, RTX 3080 Ti za 3099zł, nawet RTX 4070Ti za 3499zł.

Co jakiś czas trafiają się fajne oferty ale trzeba poświęcić te 15-30 minut przynajmniej raz dziennie na przejrzenie czy to outletu x-kom na allegro czy po prostu na stronach większych sklepów(morele, sferis, krsystem, komputronik, proline, mediaexpert, euro rtv) przefiltrować oferty i sprawdzić czy nie ma jakiejś obniżki albo czegoś w fajnej cenie po zwrocie.

Super mega Ci dziękuje, kręci mnie ten temat wiec będę szukał ;) 

A co myślisz o GTX 4060TI?

14 godzin temu, daranet napisał:

A co myślisz o GTX 4060TI?

Mogła by nie istnieć.

Poza niskim poborem prądu nie oferuje nic godnego uwagi. DLSS 3.0 to dodatek, który obsługuje garstka nowych gier.

Konkurencja w niższej cenie potrafi zaoferować podobną wydajność w 1080p i delikatnie wyższą w 1440p w standardowej rasteryzacji (np. RX6700XTza ok 1600zł nowy). W cenie 1400-1500zł miałaby rację bytu ale nie za 1900-2200zł.

• Popieram 1
5 godzin temu, bmi86 napisał:

Mogła by nie istnieć.

Poza niskim poborem prądu nie oferuje nic godnego uwagi. DLSS 3.0 to dodatek, który obsługuje garstka nowych gier.

Konkurencja w niższej cenie potrafi zaoferować podobną wydajność w 1080p i delikatnie wyższą w 1440p w standardowej rasteryzacji (np. RX6700XTza ok 1600zł nowy). W cenie 1400-1500zł miałaby rację bytu ale nie za 1900-2200zł.

Super bardzo Ci dziękuje za podpowiedzi.

w takim razie szukam jakieś rx6800 na moje parametry do gry głowie w warzone 2