Bartin 3 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Ekhm ekhm Przeco Maxwell miał jeszcze wsparcie dla Win XP GTX 950 i GTX 750Ti (była wersja 4GB VRAM) Tanie i mocne karty (mocne jak na czasy XP) i praktycznie prądu nie biorą. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) 6 godzin temu, buszi napisał: ??? Zamiast GTX 470 który premierę miał w 2010 roku a już Vista była od 2007. To nie jest karta retro do win XP, tak jak i GTX 750TI a jest chyba nawet deko szybszy. Do Retro XP jak już, należy rozpatrywać najmocniejsza kartę która wspierała tylko i wyłącznie DirectX 9.0C bo XP nie wspierał DX10 ?? Czyli ATI X1950 albo Geforce 7900 ? ( pomijam te X2 czy inne potwory) Pierwsz karta która obsługiwała DirectX 10 to GF8800 i wyszedł akurat jak wchodziła Vista Coś słabo sklejacie historię. Jakby nie było Visty i tego że ona pierwsza wspierała DirectX10 Retro XP zatem nie powinien wychodzić poza epokę tego czasu, to co że są wstecznie kompatybilne graty. Co innego najmocniejsze graty pod Win XP które natywnie są obsługiwane. To będzie 3 generacja Core czyli Ivy Bridge no i Geforce 9 serii z Titatani włącznie. Trzeba się zdecydować co budujemy zatem. Chociaż może już zbłądziłem ? he he Nie wiem Może inaczej. Trzeba się zdecydować czy kupujemy Golfa II i robimy go tak jak wychodził z fabryki czy wsadzamy mu silnik i skrzynię od Golfa IV Chociaż słabe porównanie bo silniki przechodziły w niezmienionej formie z generacji na generację. To tak jak i był Geforce 8400 na zwykłe PCI i miał HDMI ale sterów pod Win 98 nie było Edytowane 26 Lipca 2023 przez Bartin Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 @Bartin A Tobie właściwie o co chodzi? Wątki Cię się pomyliły czy jak? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) 11 minut temu, cooger napisał: @Bartin A Tobie właściwie o co chodzi? Wątki Cię się pomyliły czy jak? Wątki nie, ale chyba odpowiedzi dwie. Bo Buszi o tym GTX 470 a wcześniej coś ktoś o karcie pod XP Chrum No ale tak Poxebało mi się. Pardon Trudno się mówi, żyję się dalej Ten się nie myli co nie jadł chili. Mój wpis to jednak nie jest wiedza bezużyteczna, myślę że niech zostanie. Za zamieszanie przepraszam. ////////////////////////////////////////// Ale to przyjdzie...za lat kilka... Sami zobaczycie, przyjdzie czas na Win XP pod gierki... Noooo Kuuuuuuxxxxxxwwwwwa To był najlepszy czas gier, epoka Win XP i DirectX 9x A najmocniejszy grat teraz pod XP bez problemów to ? Taki śmieć który dzisiaj już nic nie warty jest Zwykły OEM HP Compaq Elite 8300 CMT w obudowie Tower z zasilaczem 320 W 80+ Ma SATA 3 i działa w IDE Ma serio mocny zasilacz i da radę nawet GTX 960, da radę Miodek. Przepraszam że tak napisałem, już trochę % Edytowane 26 Lipca 2023 przez Bartin Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Pijesz, nie pisz, wypij więcej Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) 8 minut temu, buszi napisał: Pijesz, nie pisz, wypij więcej Edytowałem jak pisałeś Przeczytaj raz jeszcze... Hy hy... No i powiedz czy się mylę ? Czy błądzę ? Ma pełne wsparcie XP, ma... Edytowane 26 Lipca 2023 przez Bartin Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Ale po co mi jakieś wynalazki jak mam pełną szafę graf? Szukam po prostu grafiki do chłodzenia Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Kuxwa Nienawidzę współczesnego neta i googla. Wpisujesz HP 8300 CMT i nie dostajesz tego co powinieneś tylko jakieś wysrywy żeby kupić. Trzeba było zastosować operatory site:https://support.hp.com/ hp 8300 cmt No i w końcu wysxało to co chciałem, oficjalną stronę HP, noszzz kuxwa. https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-compaq-elite-8300-convertible-minitower-pc/5232845 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 A możesz się tak uspokoić z wulgaryzmami? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2570 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 @Bartin temat o retro sprzętach, przeważnie z XX wieku aczkolwiek są i z XXI w. rodzynki ale karta z 2014 r. to jeszcze retro nie jest a tym bardziej z roku 2015. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Ostrzeżenie za co ? Moderacja chyba ostrzy noże w kosiarce dzień w dzień a nie ma kogo golić to podpadłem, ehh. Dobra odbijam Sorry już trochę kapusta jestem To tylko moja zajawka Jakby ktoś tanio teraz szukał najmocniejszej maszyny pod XP to ten OEM od HP jest bardzo dobry, bardzo dobry. HP 8300 CMT Ma mocny zasilacz 320 W 80+ A to A ten No jest za******y Ma natywne wsparcie dla Win XP Ostatnie karty pod XP to właśnie GTX 750 Ti i GTX 950, tanie i mocne w wuj. Śmiszne te 4GB RAM ale już DDR3 1600 Mhz ( na Ivy Bridge) SSD SATA 3 i wio. Szybciej nie będzie... Noo Ale Buszi napisał w tym temacie że szuka GTX 470 A to retro nie jest... To jest karta która weszła po premierze Win 7 czyli po 2009 roku a właściwie w 2010 roku. DirectX 11 w zasadzie. Sam miałem tę kartę. Dobra Bez sensu Retro i GTX 470 ?? Chyba sami nie możecie się zdecydować co jest retro a co nie ?? A te ostrzeżenie jest nie powiem skąd... W sensie nie wiem czy sklejacie fabułę. Dla mnie. Nie ma różnicy między GTX 470 a GTX 950 bo to są karty wprowadzone na rynek po premierze WIN 7 ?? Dzieli je niecałe 5 lat ale to już Win7 i DirectX 11 nawet, współczesne graty. 24 minuty temu, Krzysko napisał: @Bartin temat o retro sprzętach, przeważnie z XX wieku aczkolwiek są i z XXI w. rodzynki ale karta z 2014 r. to jeszcze retro nie jest a tym bardziej z roku 2015. XXI wiek – obecny wiek naszej ery, pierwszy wiek trzeciego tysiąclecia według kalendarza gregoriańskiego. XXI wiek rozpoczął się 1 stycznia 2001 roku (wbrew częstemu mniemaniu i uroczystej oprawie nadejścia roku 2000) i zakończy się 31 grudnia 2100 roku. Natomiast wiek XX o którym wspominasz to: 1 stycznia 1901 – 31 grudnia 2000 Wisienka na torcie: Krzysko pewno jesteś po studiach ? Ja nie mam nawet matury... To ostatnie było słabe. Przepraszam Mam zły dzień. Nie mogę edytować i taki pokrak wyszedł jprdl. ehh... Edytowane 26 Lipca 2023 przez Bartin Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Godzinę temu, Krzysko napisał: rodzynki ale karta z 2014 r. to jeszcze retro nie jest a tym bardziej z roku 2015. 90 procent nie jest tu retro xD Retro to voodoo 3 i Pentium slot 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartin 3 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Przepraszam bo pisałem po % ale starałem się do rzeczy. Za złośliwości na temat wieku tego czy tamtego też, zły dzień po prostu. Bez urazy. Ten się nie myli co nie jadł chili. Natomiast powstaje ciekawe zagadnienie co jest RETRO a co nie ? Jak to podzielić ? Dla mnie osobiście to kwestia systemu no i oczywiście Microsoft Windows. Bo tak się chyba przyjmuje te epoki, na dany system. No ale była, jest i będzie wsteczna kompatybilność hardware do software. 4 GB RAM w XP a jak z partycjami ? XP should handle up to 2 TB per volume after the service packs are applied. You are correct. There was a 137gb limit Epoka retro na Win XP nadejdzie... Nadejdzie... Najlepsze gry wtedy były, najlepsze To jeszcze pamiętam że był taki motyw że można było do supportu HP się odezwać i Ci za Free wysyłali CD/DVD z oryginalnym systemem. Jak miałeś kompa OEM, tam tylko numerek dawałeś i poszło. Normalnie za free w ramach supportu. Niesamowite. Teraz już tak nie ma. Kiedyś to było. Nie to co teraz Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Czy moderator @BlackCoffe może wynieść te dyskusję do innego wątku. To jest wątek ogłoszeniowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Wyniesiony choć przy tym co WP zrobiła z forum to było ciężkie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2570 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Już myślałem, że ja wczoraj byłem taki wstawiony i mi się fora pomyliły ale jednak nie weź chłopie się opanuj trochę bo Twoje wywody na temat wieków i innych nie potrzebnych rzeczy nie są w takich tematach potrzebne. Ciesz się, że dostałeś ostrzeżenie a nie bana. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 6 minut temu, Krzysko napisał: Ciesz się, że dostałeś ostrzeżenie a nie bana. Ban jest następny w kolejności i będzie jak najbardziej współczesny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pancerny24 5 Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 W dniu 26.07.2023 o 22:44, buszi napisał: Ale po co mi jakieś wynalazki jak mam pełną szafę graf? Szukam po prostu grafiki do chłodzenia W sumie pod XPeka to i ja mam nawet dwie, fajne grafki Gigabyte GF 7900GS chłodzenie Zalmana Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie chciałem tego umieszczać w okazjach, bowiem aukcja się już skonczyła, więc wydaje mi się że tu będzie miało to najwięcej sensu. Zaczynam się na poważnie martwić tym, w jakim kierunku idzie rynek... GTX 295 w stanie nieznanym, wytrzepali na niej 303zł Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Marcin2k5 poprawka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Obrazka nie widać. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Widać, widać. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Już widać, wcześniej był jakiś błąd Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 189 Napisano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) Nic, tylko rozbić świnkę skarbonkę i łykać nigdy nie używanego Painkillera za jedyne 500 zł (w wersji z Dobra Gra za 19,99), bo na allenegro za 3k. Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez luk1999 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Negocjuj o zero >:-) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts