Skocz do zawartości

Najbardziej opłacalny, używany PC

Recommended Posts

Hej. Przychodzę z nietypową sprawą - wytrzymałem bez PC w domu 9 miesięcy i jednak mam silną potrzebę posiadania takiego sprzętu w domu ;) Gdy porzuciłem PC to mialem zestaw 5600xt + ryzen 3600, Gralem tylko w full HD. Odłożyłem pieniądze i zastanawiam się nad kupnem używanego (tylko) pc do grania - myślałem o 1440p. Na 4K nie mam pieniędzy, gram głównie w MMO, strzelanki, sieciówki - tam wymagałbym stałych 144fps w 1440p. No i powiedzmy ze stałych 60 w grach nowego typu, jeśli kiedyś jakaś odpalę. 
Jaki byłby na dzisiaj koszt takiego PC?
Czy na moim miejscu, jeśli i tak nie gram w najnowsze gry zazwyczaj, a mam konsole najnowszej generacji, lepiej będzie złożyć coś znacznie tańszego do World of Warcraft/Strzelanek 144FPS w 1080p? Zastanawiam się jaka to będzie różnica w cenie sprzętu do grania w 1080p 144fps/60 zależnie od gry, a 1440p 144fps/60 zależnie od gry.
Serdeczne pozdrowienia

4 minuty temu, mati23 napisał:

Podaj budżet, będzie prościej :D

właśnie dlatego go nie podałem, bo sam nie wiem, mogę wydać 2.5 tysiąca a mogę wydać z monitorem 6, zależy co to będzie za sprzęt i czy warto, w sensie hmm.
Jeśli za 3000zl mam mieć dajmy na to 100% wydajności, a za 5000 mam mieć 130%, to wole 2 tysiące zostawić w kieszeni. Natomiast jak to jest przepaść na lata spokoju to wole dołożyć 

Bierz wszystko nowe, za grafą używaną warto się rozejrzeć jak masz na nią <1000zl.

W cenie do tysiąca to na OLX jest totalna ro*********a cenowa.

Procki i płyty to niezła fantazja sprzedających. 

Zwłaszcza jak ktoś chce bez gwarancji o stówkę-półtorej taniej niż nowy komplet cpu+mobo w sklepie.