shandala 2 Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Hej. Przychodzę z nietypową sprawą - wytrzymałem bez PC w domu 9 miesięcy i jednak mam silną potrzebę posiadania takiego sprzętu w domu Gdy porzuciłem PC to mialem zestaw 5600xt + ryzen 3600, Gralem tylko w full HD. Odłożyłem pieniądze i zastanawiam się nad kupnem używanego (tylko) pc do grania - myślałem o 1440p. Na 4K nie mam pieniędzy, gram głównie w MMO, strzelanki, sieciówki - tam wymagałbym stałych 144fps w 1440p. No i powiedzmy ze stałych 60 w grach nowego typu, jeśli kiedyś jakaś odpalę. Jaki byłby na dzisiaj koszt takiego PC? Czy na moim miejscu, jeśli i tak nie gram w najnowsze gry zazwyczaj, a mam konsole najnowszej generacji, lepiej będzie złożyć coś znacznie tańszego do World of Warcraft/Strzelanek 144FPS w 1080p? Zastanawiam się jaka to będzie różnica w cenie sprzętu do grania w 1080p 144fps/60 zależnie od gry, a 1440p 144fps/60 zależnie od gry. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Link to post Share on other sites
mati23 100 Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Podaj budżet, będzie prościej Cytuj Link to post Share on other sites
shandala 2 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 4 minuty temu, mati23 napisał: Podaj budżet, będzie prościej właśnie dlatego go nie podałem, bo sam nie wiem, mogę wydać 2.5 tysiąca a mogę wydać z monitorem 6, zależy co to będzie za sprzęt i czy warto, w sensie hmm. Jeśli za 3000zl mam mieć dajmy na to 100% wydajności, a za 5000 mam mieć 130%, to wole 2 tysiące zostawić w kieszeni. Natomiast jak to jest przepaść na lata spokoju to wole dołożyć Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Bierz wszystko nowe, za grafą używaną warto się rozejrzeć jak masz na nią <1000zl. W cenie do tysiąca to na OLX jest totalna ro*********a cenowa. Procki i płyty to niezła fantazja sprzedających. Zwłaszcza jak ktoś chce bez gwarancji o stówkę-półtorej taniej niż nowy komplet cpu+mobo w sklepie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts