Franz Maurer 110 Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Witam serdecznie, czy warto aktualizować bios jeżeli wszystko działa ? czy ktoś mający tą samą płytę główną jest w stanie potwierdzić, że po zaaktualizowaniu biosu komputer szybciej się włącza bądź został naprawiony błąd w którym ekran dopiero włącza się podczas wczytywania windowsa ? W linku zdjęcie z changelogiem aktualizacji. Imgur: The magic of the Internet Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Franz Maurer Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 BIOS zawsze warto aktualizować ziomeczku. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 2 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: BIOS zawsze warto aktualizować ziomeczku. To jak to w końcu jest, część osób mówi, że jak działa to zostawić bo można pogorszyć sprawę, a część mówi, żeby aktualizować i się nie bać Poza tym moja płyta główna nie posiada chyba dual bios (boot) ? moja starsza płyta 970a-ds3p taką opcję posiadała, aż dziwne Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Ale to tak samo jak jeden mówi że automatyczna skrzynia jest be, prawilny jest tylko manual.Bzdury i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 No cóż od kiedy google pokazało dziury w procesorze ,szczególnie tych projektowanych w Izraelu to zawsze warto o ile to poprawka bezpieczeństwa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 @janek20tutaj jest changelog aktualizacji BIOS'u Imgur: The magic of the Internet Cytuj Link to post Share on other sites
Chomik Tomek 108 Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Jak WSZYSTKO DZIAŁA nic nie musisz robić bo po co? Ja w Asusie z sygnaturki aktualizowałem kilka razy jak wyszła nowa wersja to aktualizuję, tylko w lutym przestałem aktualizować, bo co chwilę był news o wadliwych aktualizacjach, pełno-ekranowych reklamach W11; mam Windows zaktualizowany do styczniowych aktualizacji, a jak nie aktualizuję Windowsa MyAsus nie chce nic aktualizować (BIOSu też). Oczywiście warto aktualizować, bo czasami nawet coś poprawią, wprowadzą obsługę czegoś, no i lepsza kompatybilność z najnowszym oprogramowaniem, funkcjami itp. Tylko bądź pewny, że pobierasz właściwy plik i wszystko przeprowadzasz prawidłowo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 @Lord_Krecitsqa @janek20 @Chomik Tomek BIOS zaaktualizowany i problem naprawiony, po uruchomieniu komputera widać logo płyty głównej. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 No i git majonez.Dwa razy next i minute czekania nie jest takie trudne xD 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 @janek20no dokładnie, ale jednak stresik był żeby czasami prądu nie wyłączyli albo żeby pendrive nie strzelił focha Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts