xar 4 Napisano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Mam telefon Asus X00TD. Parę dni temu chciałem zaktualizować oprogramowanie w tym smartfonie. I tutaj mam problem, bo pokazuje, że nie da rady wgrać nowego romu LineageOS. Kilka lat temu instalowałem w nim ROMa LineageOS - pamiętam jak się to robiło. Teraz mam na ich stronie dodatkowo jakąś paczkę boot.img. Nie mam pojęcia do czego służy ten plik. Może mnie naprowadzicie co z tym robić. Czy jest to konieczne do zainstalowania czy może zbędne? Jeśli konieczne, w którym momencie wgrać taki plik boot.img, a w którym lepiej momencie wgrać recovery.img? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 boot.img jest potrzebny do zrootowania przez Magiska, jeśli ci root niepotrzebny to możesz śmiało olać temat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xar 4 Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 zbiku90 dzięki za podpowiedź, wgrałem nowe recovery.img, a później jednak tą paczkę boot.img Działa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 6 godzin temu, xar napisał: a później jednak tą paczkę boot.img Niepotrzebnie ale nie zaszkodzi. To po prostu partycja rozruchowa, którą trzeba spatchować w Magisku żeby uzyskać dostęp do roota. Powtórzę się ale jeśli root niepotrzebny to nie ma sensu tego wgrywać, jeden krok do zrobienia mniej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts