happyknur 0 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Witam, Zakupiłem dzisiaj procesora r5 5600 ponieważ mój 5 2600 delikatnie mówiąc klękał przy niektórych sesjach w programie Ableton. Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto go podkręcać dla lepszego działania Abletona? Czy boost tego procesroa uruchamia się także w programach muzycznych czy działa tylko w grach ? Nie wiem jak sensowniej zadać pytanie, ale chodzi o to żebym mógł wyciągnąć jak najwięcej z tego procka przy obróbce muzyki. Z góry dziękuję za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Myślę że warto, pytanie jakie masz chłodzenie i na ile ci pozwoli. Cytuj Link to post Share on other sites
happyknur 0 Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 chłodzenie mam SP FERA3. Czyli rozumiem, że płyta główna msi b 450 a pro nie będzie stanowiła problemu do kręcenia? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 B450 umożliwia OC. 4,6ghz przy 1,3V myślę że będzie rozsądnym punktem wyjścia na początek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
happyknur 0 Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 dzięki bardzo za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts