k.pro123 1 Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Witam, poszukuje telefonu do 3tys zł. Obecnie jestem w posiadaniu Motoroli Moto G200, kupiona w tamtym roku we wrześniu. W sumie to złego słowa nie mogę powiedzieć, pomimo tego, że to "Motorola" i jeszcze kilka lat temu na pewno było więcej przeciwników jak zwolenników tejże firmy (może nadal tak jest) .Kupiłem ją za chyba 1600 zł, więc budżet wtedy był trochę mniejszy, ale patrząc na jej parametry: 6,8" wyświetlacz, 144Hz odświeżanie, Snapdragon 888+, 8GB RAM, ładowanie 33W TurboPower, główne oczko z tyłu 108Mpx, 13Mpx szerokokątnego, z przodu portretówka 16Mpx uważam, że jak na tą cenę całkiem dobrze prezentuje się ta specyfikacja. Wartość z badania antutu na kimovilu: 754.000, a porównywałem ją wtedy z innymi propozycjami w podobnej cenie i biła je na głowę tym wynikiem.Obecnie szukam czegoś droższego, ale z jak najlepszym aparatem w swojej półce cenowej. Reszta parametrów - wiadomo, dobrze gdyby też były spoko, lecz głównym wyznacznikiem dla mnie jest dobry zestaw aparatów. Obecnie zrobiłem sobie zestawienie 18 telefonów, które cenowo są w moim zasięgu i ustawiłem je w kolejności od najwyższej do najniższej wartości wyniku z antutu. Jeśli ktoś byłby uprzejmy zerknąć i wypowiedzieć się na temat tego zestawienia + zasugerować który z tych telefonów wypada najlepiej pod kątem aparatu byłbym MEEEEGA wdzięczny.1. OnePlus 10T - 1.005.100 2. Motorola Edge 30 Pro - 997.915 3. Motorola Edge 30 Ultra - 995.7174. Realme GT 2 Pro - 965.8175. Poco F4 GT - 959.7276. Xiaomi 12 - 875.988Tak prezentuje się TOP6 - reszta moich znalezisk tutaj: miejsca 7-12: https://ibb.co/GH6Q9vs , miejsca 13-18: https://ibb.co/Fzhm6j4 . Z góry dziękuję za pomoc i rzetelne odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 https://m.gsmarena.com/motorola_edge_40_pro-12127.php 80 eur różnicy i masz model z tego roku wiadomo to nie jest najlepszy smartfon fotograficzny ale ma te 80% w porównaniu do topki Minus zoom oczywiście:) ale kto tam sąsiadowi zoomuje przez okno zbędna funkcja w mojej opini Powiem ci że jest teraz mega lipa na rynku chciałbym być orginalny i coś polecić ale jest kaszana 3 rok i nie ma co za bardzo Tak swoją drogą po co ci tak zależy na benchmark skoro już teraz masz praktycznie kombajn na pięć lat do przodu? Nawet Qualcomm w tym roku na premierze snap8 gen 3 nie będzie już podbijał zegarów bo na tym etapie to overkill 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k.pro123 1 Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Nie zależy mi na benchmarku i nie wiadomo jakich osiągach, chciałbym zmienić na coś równie dobrego, ale żeby aparat miał lepszy, to w sumie główny powód, chyba że na tą chwilę nie ma nic opłacalnego z lepszym aparatem no to zrezygnuje ze zmiany. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Piszesz ze na coś dobrego a nie podajesz do czego telefonu używasz. Ja mam s10 lite i np. totalnie nie widzę powodu dla którego miałbym wymieniać, ba, jak napisał @KwantowyYebaka telefony dla 95% użytkowników lekko na 2-3-4 lata wprzód. Hype na telefony jest tak rozdmuchany że głowa mała. Każdy szuka super aparatów, "pokażcie" te swoje wystawy na których zarabiacie, te reportaże które nagrywacie, kurde no cokolwiek czym warto się pochwalić Chyba że only fans I jakieś bzdury tinder fejsbuk tiktok to przepraszam, nie pomyślałem 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k.pro123 1 Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 3 godziny temu, wid3l3c napisał: Piszesz ze na coś dobrego a nie podajesz do czego telefonu używasz. Ja mam s10 lite i np. totalnie nie widzę powodu dla którego miałbym wymieniać, ba, jak napisał @KwantowyYebaka telefony dla 95% użytkowników lekko na 2-3-4 lata wprzód. Hype na telefony jest tak rozdmuchany że głowa mała. Każdy szuka super aparatów, "pokażcie" te swoje wystawy na których zarabiacie, te reportaże które nagrywacie, kurde no cokolwiek czym warto się pochwalić Chyba że only fans I jakieś bzdury tinder fejsbuk tiktok to przepraszam, nie pomyślałem Używam do standardowych czynności, grać nie gram w nic mega wymagającego, jakieś sociale itp, a co do zdjęć - nie nie zarabiam na robieniu zdjęć, ale zwyczajnie robię ich dużo, na co dzień, w podróżach jako pamiątki itd, dlatego chciałbym zmienić na telefon, który takowe zdjęcia potrafi robić lepiej niż mój obecny. Nie narzekam na obecny i nie uważam że jest "za stary" i wymaga wymiany, tylko po prostu szukam lepszej alternatywy z dobrym aparatem. Preferencje to indywidualny wybór, nie trzeba zarabiać na zdjęciach, żeby chcieć mieć dobry aparat w telefonie. Nie oczekuje też wypowiedzi umoralniających, tylko zależy mi na tym, żeby ktoś kto się zna i chciałby doradzić po prostu to zrobi, bez zbędnego pitu pitu na temat tego czy warto wymieniać czy nie warto. Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 wid3l3c trafił w sedno w internecie kręcą hype i tyle ja siedzę na OnePlus 7 z 2019r i do teraz nadmiar mocy aparat jest podrasowany przy pomocy g-cam wystarcza na codzien a gry nigdy nie będą robione żeby wykorzystać całą dostępną moc bo ma w nie grać jak najwięcej ludzi żeby ich doić micro tranzakcjami więc o przyszłość gier też się nie ma co martwić Prawda o fotografii w telefonie jest taka że wszystko zależy od oświetlenia i nawet najlepsza kamera w smartfonie będzie mieć problem jak światło będzie słabe lub mocne słońce waliło w obiektyw. Chociaż nie powiem ale kumpel ma Samsung Galaxy s23 ultra i tu jest już mega w zdjęciach nocnych ale płacić 5tysiecy zł za trochę lepsze zdjęcia i 15x zoom bezstratny to tak no średnio dla mnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts