biesuto333 0 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) Hejka, po zakupie nowej karty graficznej mój Ryzen 5 2600 nie wyrabia... Przy 4GHz komputer się już nie ładuje, przy 3,9GHz działa i się przegrzewa mimo maksymalnej prędkości wentylatora. Moja płyta główna to MSI B450 Gaming Plus max. Co mogę zrobić żeby obniżyć temperatury? Dzięki z góry! Edytowane 26 Maja 2023 przez biesuto333 Zapomniałem dodać zdania Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 25 minut temu, biesuto333 napisał: Co mogę zrobić żeby obniżyć temperatury? Kupić lepsze chłodzenie? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Ja proponuję zrobić update biosa, wykręcić cooler, wyciągnąć 2600, sprzedać, kupić 5600 i zostawić @stock. Jeśli problem z temperatura występuje po wsadzeniu mocniejszej karty to prawdopodobnie masz zła cyrkulacje powietrza w budzie (ciepło z GPU leci prosto na CPU więc ten się przegrzewa). Primo: buda na boku, zdjęty boczny panel i zobacz czy minimalnie się poprawiły temperatury. Jeśli tak to jesteśmy w domu. Jaka buda? Jakie chłodzenie CPU? Jakie Gpu? Gdzie i jak montowane wenty w budzie? Edytowane 27 Maja 2023 przez Rebelmind Literowka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts