Skocz do zawartości

3060Ti - Inno3d Twin X2 czy Gainward Ghost

Recommended Posts

RTX 3060Ti Inno3D Twin X2 OC

RTX 3060Ti Gainward Ghost

Ewentualnie 3060Ti PNY Dual Fan Verto

Które chłodzenie bardziej polecacie w modelu 3060Ti? Od razu mówię, że inne wersje mnie nie interesują, więc pytam tylko o te trzy. 

Edytowane przez hubiqq

No to ja miałem ghosta i napisze krótko- dramat jeśli chodzi o kulturę pracy.
Natomiast w tamtym roku składałem komputer z rtx 3050ti od Inno3d wersja podstawowa i kultura pracy była jak najbardziej w porządku.

• Dzięki 1

Jedynymi kartami dwu-wentylowymi, które zazwyczaj zachowywały jeszcze resztki przyzwoitości w temacie kultury pracy, były modele MSI Gaming X/2X. Reszta to jeden pies jeśli mowa o kartach Nv. 

• Dzięki 1
  • Popieram 1

IMO 2 wentyle się sprawdzają gdzieś do ok. 150W, przy 200W to już zdecydowanie 3 żeby było cicho. Oczywiście od radiatora też dużo zależy, ilość i grubość ciepłowodów, gęstość żeberek etc.

W serii 4000 te PNY dobrze wypadają jak na budżetówki, nie wiem niestety jak było z 3000

• Dzięki 1
17 godzin temu, lucas-7 napisał:

Natomiast w tamtym roku składałem komputer z rtx 3050ti od Inno3d wersja podstawowa i kultura pracy była jak najbardziej w porządku.

Pewnie to literówka ale nie ma kart graficznych rtx 3050 ti do komputerów stacjonarnych, w laptopach tak.

Akurat ja bym inno3d nie brał. Według tego testu

https://www.youtube.com/watch?v=ffpzI2wWbkc

gainward jest jedną z najcichszych i najchłodniejszych 3060ti oczywiście w najniższym segmencie cenowym

W dniu 25.05.2023 o 13:40, lucas-7 napisał:

No to ja miałem ghosta i napisze krótko- dramat jeśli chodzi o kulturę pracy.

Jakim cudem gość z filmiku powyżej mówi coś zupełnie innego na temat tej karty?

W dniu 25.05.2023 o 17:13, Rebelmind napisał:

Jedynymi kartami dwu-wentylowymi, które zazwyczaj zachowywały jeszcze resztki przyzwoitości w temacie kultury pracy, były modele MSI Gaming X/2X. Reszta to jeden pies jeśli mowa o kartach Nv. 

Potwierdzam. Od niedawna jestem posiadaczem MSI RTX 3060 Ti 8 GB Gaming X i sprawuje się naprawdę doskonale. Wcześniej posiadałem GTX 1060, również od MSI i również w wersji Gaming X i także byłem niezmiernie zadowolony.

^^

• Lubię to 1

3060 Ti Gaming X z dwoma śmigłami: 1006 gramów 

4060 Ti Gaming X z dwoma śmigłami: 661 gramów 

Także w nowej generacji też można się naciąć. 

Edytowane przez Artok
  • Smutne 1
2 godziny temu, Skaza napisał:

Od niedawna jestem posiadaczem MSI RTX 3060 Ti 8 GB Gaming X i sprawuje się naprawdę doskonale. Wcześniej posiadałem GTX 1060, również od MSI i również w wersji Gaming X i także byłem niezmiernie zadowolony.

Ja miałem 970 MSI Gaming i też złego słowa nie powiem na temat kultury pracy. Ale parę kart do przodu 5700xt "fighter" (wtedy jeszcze po prostu PowerColor) z 2 wentylami i cieniutkim radiatorem to była masakryczna suszarka, prawie na równi ze słusznie minionymi turbinkami.