videocs6 3 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Cześć. PO włączeniu komputera, pojawieniu się pulpitu, od razu pokazuje mi wykorzystanie pamięci na 50% mocy. Mam 16GB RAMu i zazwyczaj było to do maksymalnie 5% mocy. Jak korzystam z przeglądarki i programu graficznego to już nie mogę pracować, RAM wtedy działa na 99% Co sprawdzić, co wyłączyć, gdzie jest przyczyna? Dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Sprawdzić co zużywa tyle ramu w managerze zadań, tak to można zgadywać: https://dladino.pl/menedzer-zadan-w-windows-10/ Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 1 godzinę temu, videocs6 napisał: Mam 16GB RAMu i zazwyczaj było to do maksymalnie 5% mocy. Wychodzi 800MB jeśli dobrze cię rozumiem. Raczej niemożliwe chyba że masz WinXP albo jakiegoś Linuxa. Nie chodzi przypadkiem o zużycie procesora? Jw. sprawdź menedżer zadań. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
videocs6 3 Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Możliwe, możliwe. Menedżer zadań w załączonym pliku. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Wow niezłe combo. Zacząłbym od wywalenia Avasta, Malwarebytes i Ccleanera. W autostarcie powyłączaj to co ci nie jest zazwyczaj potrzebne. Ciekawi ten niepodpisany proces, być może jakiś wirus, trzeba by mu się bliżej przyjrzeć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts