Fresherty 0 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No właśnie - jak wygląda jakość dźwięku z zintegrowanej dźwiękówki w porównaniu z 'niezintegrowaną' - np. Sound Blasterem X-Fi, zakładając że mam zamiar 'puścić' dźwięk do kina domowego przez złącze optyczne? Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 TO mozesz sobie darowac integre chyba ze masz plyte MSI ze zintegrowanym SoundBlasterem lub cos z nV SoundStorm. Jakosc dzwieku jest hmmm kiepska jak sprobujesz raz cos dedykowanego to zobaczysz. Ja mam jedna z lepszych integr - Sigmatel ale i tak jej uzywam do VOIP, do filmow jest SB. Cytuj Link to post Share on other sites
Fresherty 0 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Tzn wiem generalnie jaka różnica jest między zintegrowaną a dedykowaną kartą - w starym PC mam Audigy, a do laptopa - X-Fi na ExpressCard... Problem polega na tym, że nigdy nie korzystałem z nich w kontekście złączy cyfrowych, tylko analogowo... I chodzi mi o to, czy wyraźny ubytek jakości dźwięku jest widoczny również w tym wypadku... Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No na cyfrowym nie jest wcale tak zle ale duzo zalezy od integry i producenta plyty. AC 97 - starsze kodeki sa do bani nawet przez cyfrowe, ale jak masz HDAudio to masz juz w pelni odseparowany tor analogowy i cyfrowy, wysze probkowanie i 24 bit rozdzielczosc, jakosc jest naprawde niezla. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts