Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Obecnie mam obudowę jak w tytule. Zimą nie było problemu z założoną przednią kratką ale idzie lato i trzeba zapewnić większy przewiew. Założone mam AIO Arctic Liquid Freezer II które jest dosyć duże. Chłodnica założona wewnątrz obudowy ale wentylatory są na zewnątrz i nie mogę założyć przedniej maskownicy. Problem w tym że jak jestem w domu i komputer jest włączony wentylatory nie są niczym zabezpieczone a że mam dość żywego Bigla boję się że dostanie wentylatorem w nos. Często przyłazi do mnie jak w coś gram. I teraz. Czy można by to jakoś zabezpieczyć siatką metalową albo jakiś inny sposób na osłonięcie tych wentylatorów? Dwa razy już miałem rozcięty opuszek palca bo nie chcący wsadziłem tam palucha i przycielo. Te wentylatory są bardzo mocne i ciężko je zatrzymać. Pomóżcie co wymyśleć na to. Myślałem jakaś siatkę metalową ale może jakiś lepszy sposób sie znajdzie ? Obecnie przedni panel obudowy przyklejony jest na taśmie klejącej ale ogranicza znów przepływ powietrza. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) Siatkę na komary przyklej Masz w zestawie rzepy, białe, czarne, wytrzepać zawsze możesz Jak nie to plexe kup na wymiar, zrób dziury, wytnij otwory wg własnego widzi mi się, na to siatka na komary i masz Edytowane 1 Maja 2023 przez wid3l3c 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 1 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) O widzisz. Moskitiera powinna być git. Może faktycznie Uda sie kupić. Na estetyce mi nie zależy zbytnio. Myślałem też nad wymianą obudowy ale w tym pułapie cenowym to nic lepszego nie znajde. Edytowane 1 Maja 2023 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts