Skocz do zawartości

Fotel do przesiadywania przed kompem - wentylowany.

Recommended Posts

Poszukuję dobrego fotela wentylowanego (z siatką na plecach). Nie interesują mnie fotele "pełne"... poszukuję czegoś w czym można WYGODNIE siedzieć dłużej. Przed kompem spędzam średnio nawet 10-12h dziennie - oczywiście nie cały czas, sumując cały spędzany czas. Zwykle siedzę max 2h po czym trochu przerwy tudzież 3-4 a później np. z 1-2h poza domem no ale ciągle jest to siedzenie przed kompem. Najlepiej przez to wentylowany bo w lecie dość mocno się pocę... miałem już fotele za 200-250 zł wentylowane, jakoś tam dało się siedzieć ale o SUPER czy BDB wygodzie raczej nie było mowy. Mam teraz pełny gamingowy, naprawdę spoko się w tym siedzi, nie bolą plecy... niestety przez brak wentylacji i budowę moje plecy dość często są mokre :)

Tak więc... za wszelkie propozycje będę wdzięczny. Nie musi być żadnych bajerów typu regulowane podłokietniki, bujanie itp.

Edytowane przez krakow2000
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Ktoś ma jakieś opinie na temat GENESIS Astat 700 ?? Fotel w okolicach 770 zł został mi gdzieś poddany pod rozwagę oraz Ikea Markus ale może KTOŚ COŚ więcej w temacie? Wiem, że to stary temat ale po co pisać coś na nowo...

23 godziny temu, krakow2000 napisał:

Ikea Markus

Jeżeli chcesz znać moje zdanie, to ten fotel jest źle wyceniony.

Totalny przeciętniak godzien stawać w szranki z marketówkami za 350 zł o tej samej konstrukcji.

Oprawa/osadzenie siłownika strzela podczas siedzenia, wystarczy nieraz lekki ruch i wali jak z młota.

Wygoda dość dyskusyjna, ja z oparcia wywaliłem poprzeczkę na rzecz poduchy lędźwiowej.
Usunąłem także podłokietniki oraz ich mocowanie, które jest totalnie zdupione bo trzeba pruć siedzisko.

Jedyny plus jest taki że fajnie jeździ po dywanie. Solidna także podstawa z kółkami. Szerokie siedzenie. I to na tyle z tych plusów.

W mojej ocenie nie jest to fotel godny polecenia. Nie w tej cenie.