Timon 0 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam Potrzebuję kupić skaner do starych zdjęć. Zleży mi na tym żeby sakany były wysokiej jakości bo zdarza się, że zdjęcie mam udostępnienione na chwilę i może nie być możliwości ponownego otrzymania ich. Co do budżetu to nie wiem ile coś porządniejszego kosztuje więc tu nie mam preferencji. Bardzo proszę o propozycję Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Timon Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Ogólnie co do skanowania dużej ilości dokumentów najoptymalniej jest się dogadać z lokalnym serwisem ksero/ sprzedawcą urządzeń poleasingowych o jakąś kopiarkę z podajnikiem który skanuje kartę obustronnie naraz za jednym przejsciem kartki ( skaner górny + dolny ) do tego duży obszar skanera płaskiego A3, Jakaś konica minolta np 308, 30 skanów na minute druk czarno biały ale skaner kolorowy 1200 dpi z opcją regulacji minimum 100 dpi, kopiarkę można z konfigurować i skany wysyłać bezpośrednio do katalogu na PC w sieci lokalnej przez SMB ( windowsowy protokół udostępniania folderów), do FTP, lub w załączniku do maila. skany do pdf wielo-stronicowy, jpg każda strona w osobnym pliku. Cenowo to jakoś używana 4,5-6 k w zależności ile wydruków zdobiła kopiarka i w jakim stanie są materiały eksploatacyjne. Taniej to urządzenie a4 np konica minolta 4052 , formaty i parametry zapisu plików podobne lecz podajnik automatyczny trochę wolniejszy bo musi sobie stronę automatycznie obracać zeby z dwóch stron dokument zeskanować ale dalej robi to automatycznie tyle ze dłużej. tu cena 2,5k - 3k+ za używaną. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Teshi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts