Skocz do zawartości

Skaner do zdjęć

Recommended Posts

Witam :)

Potrzebuję kupić skaner do starych zdjęć. Zleży mi na tym żeby sakany były wysokiej jakości bo zdarza się, że zdjęcie mam udostępnienione na chwilę i może nie być możliwości ponownego otrzymania ich. Co do budżetu to nie wiem ile coś porządniejszego kosztuje więc tu nie mam preferencji. Bardzo proszę o propozycję

Edytowane przez Timon
  • 3 tygodnie później...

Ogólnie co do skanowania dużej ilości dokumentów najoptymalniej jest się dogadać z lokalnym serwisem ksero/ sprzedawcą urządzeń poleasingowych o jakąś kopiarkę z podajnikiem który skanuje kartę obustronnie naraz za jednym przejsciem kartki ( skaner górny + dolny ) do tego duży obszar skanera płaskiego A3,

Jakaś konica minolta np 308, 30 skanów na minute druk czarno biały ale skaner kolorowy 1200 dpi z opcją regulacji minimum 100 dpi, kopiarkę można z konfigurować i skany wysyłać bezpośrednio do katalogu na PC w sieci lokalnej przez SMB ( windowsowy protokół udostępniania folderów), do FTP, lub w załączniku do maila.

skany do pdf wielo-stronicowy, jpg każda strona w osobnym pliku.

Cenowo to jakoś używana 4,5-6 k w zależności ile wydruków zdobiła kopiarka i w jakim stanie są materiały eksploatacyjne.

Taniej to urządzenie a4 np konica minolta 4052 , formaty i parametry zapisu plików podobne lecz podajnik automatyczny trochę wolniejszy bo musi sobie stronę automatycznie obracać zeby z dwóch stron dokument zeskanować ale dalej robi to automatycznie tyle ze dłużej.

tu cena 2,5k - 3k+ za używaną.

Edytowane przez Teshi