Skocz do zawartości

Zestaw gamingowy do 10 tyś

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuję pomocy w złożeniu zestawu do podanej ceny z procesorem Ryzen 7 7800X3d. 

Zastosowanie komputera : Głównie gry
Maksymalna kwota : 10000 zł
Czy będę podkręcać sprzęt? : Głównie GPU 
Których części potrzebuję : Cały PC bez ssd na system operacyjny
Rozdzielczość mojego monitora : 1440p/165hz 

Wymagania: CPU Ryzen 7 7800X3D

Jako kartę graficzną chciałbym któregoś rtx 3090 ze względu na mocno okrojoną pamięć i szynę w modelu RTX 4070 TI. Monitor mam 1440p 165hz (ale korzystam z podbijania rozdzielczości dsr jeżeli komputer pozwala). Posiadam jedynie dysk ssd sata samsung evo 870 500GB na system operacyjny, który chcę wykorzystać. Windows będzie dokupowany oddzielnie. Proszę o pomoc

Dodam jeszcze, że gry które mnie interesują to warzone 2, cyberpunk 2077 czy hogwarts legacy

Złożyłem koszyk na proline, proszę o ocenę

https://proline.pl/koszyk/3406e3ac

Mam pytanie czy warto dopłacać do płyty głównej z koszyka czy lepiej wziąć tańszą Gigabyte B650 GAMING X AX AM5. Karta graficzna zostanie dokupiona oddzielnie

Karta graficzna będzie Inno3D GeForce RTX 3090 iChill X4 24 GB

Edytowane przez mati4176

Ale gdzie Ty teraz dostaniesz RTX 3090 i w jakiej cenice, chyba że chcesz się pchać w używki? 

Ogólnie pod 1440p, vram na RTX 4070 Ti jest w zupełności wystarczający.

Ogólnie nie wiem czy nie poszedłbym tutaj w Ryzen 5 7600 i RTX 4080, bo i tak 7800X3D w zasadzie za wiele Ci tutaj nie da, bo i tak wąskim gardłem będzie GPU, tym bardzie jak skalujesz rozdzielczość na wyższą. 

https://proline.pl/koszyk/5d837687 

Ewentulanie napnij ten budżet i weź tego 7800X3D ale kombinowałbym tutaj z RTX 4080 a nie z używką RTX 3090. 

Tak rtx 3090 jest zamówiony za cenę 3400 zł z jeszcze roczną gwarancją producenta. Generalnie gdyby nie brak obsługi dlss to brałbym radeona. Nvidia mocno zaszalała z cenami serii 4xxx i jedyne co za nimi dla mnie przemawia to dlss 3. Dziękuję Ci bardzo za opinię i poświęcony czas.