Skocz do zawartości

Słabe FPSY na nowej karcie

Recommended Posts

Witam kupiłem dziś kartę graficzną używanego rtx 3060 eagle oc 12gb odpalam sobie csa no i mam po 150 240 fpsów , na starej karcie mialem okolo 300 

Płyta Głowna - Gigabyte GA-A320M-S2H

Ram - Patriot 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Viper Stee

Procesor - AMD 5 Ryzen 1600 3.20 GHz

Zasilacz - OCZ 550W ZT-Series Modular BOX

• Haha 1
3 minuty temu, zbiku90 napisał:

Pograj trochę (15-30 minut) z włączonymi czujnikami w hwinfo64, pokaż zrzut ekranu z czujnikami dotyczącymi karty. Możesz też spróbować starszych sterowników.

Pytanko jak zrobilem formata i mam dużo rzeczy do aktualizacji systemu to przez to mogą być spadki ?

14 minut temu, zbiku90 napisał:

No to nie mam pomysłu. Możesz jeszcze zrobić userbenchmark i wkleić linka do raportu.

dobra zrobie ,a mam pytanie jeszcze jedno czy ten procek będzie dobry do tej karty i do mojej płyty głownej? AMD Ryzen 5 5600x

Moja płyta Gigabyte GA-A320M-S2H

Karta RTX 3090 Eagle oc 12gb     

Zasilacz - OCZ 550W ZT-Series Modular BOX     

24 minuty temu, zbiku90 napisał:

No to nie mam pomysłu. Możesz jeszcze zrobić userbenchmark i wkleić linka do raportu.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/60585518

Do tej płyty o wiele bezpieczniej będzie z 5600 bez X.

1 godzinę temu, chmieluu1337 napisał:

Spore zużycie procesora w tle, coś było odpalone poza benchmarkiem? Poza tym skandaliczny wręcz wynik dysku systemowego, ale może to być powiązane z powyższym. Zrób mu jeszcze test np. w crystaldiskmark, upewnij się że w tle nic nie działa. Grafiki wcale nie wykryło, ale na zrzutach z hwinfo widać że działa poprawnie. Można zaktualizować bios ale to raczej nie jest przyczyną problemów.

18 godzin temu, zbiku90 napisał:

Do tej płyty o wiele bezpieczniej będzie z 5600 bez X.

Spore zużycie procesora w tle, coś było odpalone poza benchmarkiem? Poza tym skandaliczny wręcz wynik dysku systemowego, ale może to być powiązane z powyższym. Zrób mu jeszcze test np. w crystaldiskmark, upewnij się że w tle nic nie działa. Grafiki wcale nie wykryło, ale na zrzutach z hwinfo widać że działa poprawnie. Można zaktualizować bios ale to raczej nie jest przyczyną problemów.

Juz nic nie bede testował zamowilem sobie tego 5600 i do tego chłodzenie ENDORFY Fera 5 120mm

Widzę, że nie raczyłeś go uświadomić, że bez update BIOS to mu nawet się nie podniesie.

Edytowane przez CrisPell
  • Dzięki 1
6 minut temu, chmieluu1337 napisał:

Ale ze co mi się nie podniesie? Wydajność?

Jak nie masz aktualnego BIOS najmniej F55 to nawet nie uruchomisz komputera z tym procesorem.

31 minut temu, chmieluu1337 napisał:

Mam f45 a trudno się robi aktualizację biosu?

1. Pendrive sformatowany do MBR FAT32

2. Ze strony https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-a320m-s2hrev_10#support-dl pobierz BIOS F55 wybierając uprzednio właściwą rewizję płyty (rev. 1.x)
rev. 2.0 rev. 3.0 (na płycie jest nadrukowane, która to jest)

3. Wrzuć plik A320MS2H.F55 bezpośrednio na pendrive

4. Wejdź do BIOS z podłączonym pendrivem (wybierz pewne USB najlepiej z tyłu) wskaż opcję Q-FLASH następnie Update i wskaż ten plik

5. Potwierdź wykonanie operacji i w tym momencie czekasz, aż pojawi się komunikat o zakończeniu, komputer zrobi samodzielny restart itp. (nie wyłączaj w tym momencie zasilania, ani nie odłączaj pendrive'a).

6. To w zasadzie tyle.

Edytowane przez CrisPell
9 minut temu, CrisPell napisał:

2. Ze strony https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-a320m-s2hrev_10#support-dl pobierz BIOS F55 wybierając uprzednio właściwą rewizję płyty (rev. 1.x)

4. Wejdź do BIOS z podłączonym pendrivem (wybierz pewne USB najlepiej z tyłu) wskaż opcję Q-FLASH następnie Update i wskaż ten plik

5. Potwierdź wykonanie operacji i w tym momencie czekasz, aż pojawi się komunikat o zakończeniu, komputer zrobi samodzielny restart itp. (nie wyłączaj w tym momencie zasilania, ani nie odłączaj pendrive'a).

6. To w zasadzie tyle.

Okej dzięki jutro spróbuję zrobić aktualizację 

16 godzin temu, CrisPell napisał:

6. To w zasadzie tyle.

Dobra wszystko normlanie śmiga tylko mam problem bo chlodzenie nie przylega na cala powierzchnie procesora

337985368_168078152429086_356508374401350285_n.jpg