Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , szukam jakiegoś pomysłu by móc słuchać muzyki / audycji w pracy . Wprowadzili zakaz używania słuchawek , jest coraz cieplej w związku z czym nie mogę nosić wiecznie czapki zimowej i pod nią trzymac słuchawki bezprzewodowej w uchu . Wpadłem na pomysł by chodzic w czapce z daszkiem i pod nią ukryć słuchawki na przewodnictwo kostne . Czy takie słuchawki muszą konkretnie dotykać ucha czy jak schowam je pod czapka i będą dotykać czaszki to będę coś słyszał ? Dodam że w pracy jest głośno , zwykła słuchawka bezprzewodowa daje radę ale muszę trochę głośniej podkręcić dźwięk . Co polecacie ? Jakieś patenty ? Konkretne modele które się sprawdza ? Dzięki za pomoc :)

Przy słuchawkach z przewodnictwem kostnym najlepiej być łysym, bo tam nawet włosy mają wpływ na (i tak marną) jakość dźwięku. Czapka, którą nałożysz na słuchawki też będzie przeszkadzać. Słuchawki z przewodnictwem kostnym to bajer dla gadżeciarzy, najczęściej ludzie biorą takie słuchawki na rower, bo chcą słyszeć wszystko wokoło. Ja wolę kupić pchełki np. Vido za ~10zł, które również nie izolują całego otoczenia i brzmią znacznie lepiej, zamiast kupować takie ustrojstwa.

15 minut temu, soda napisał:

No dobra, ale chyba jest jakiś powód dlaczego wprowadzili taki zakaz?

Praca w Anglii , wózek VNA , dotychczas mozna było posiadać radio ale polityka firmy się zmieniła z dnia na dzień .Dlatego uzywam słuchawki jednej , idzie lato i nie ukryje jej pod czapka zimowa .

Fex- jestem łysy :) czyli twierdzisz że to wogole nie wypali ? Myślałem że to przewodzi po kości dźwięk , a czapka tylko wyizoluje wszystko . Jest dosyć głośno na hali . Chce słuchać głównie audycje , nie zalezy mi na jakości dźwięku .

Pisałeś, że w pracy masz głośno, a te słuchawki w żaden sposób nie izolują, więc będziesz słyszał wszystko, a do tego dołożysz po prostu dźwięk słuchawek. Te słuchawki przenoszą dźwięk drganiami, ich głośność jest ograniczona, a im głośniej grają tym wibracje są silniejsze. Dla niektórych powoduje to wręcz dyskomfort. Zakładając czapkę na słuchawki tego typu też będziesz ingerował w ich granie, bo czapka będzie częściowo pochłaniać wibracje.

3 godziny temu, FeX napisał:

Pisałeś, że w pracy masz głośno, a te słuchawki w żaden sposób nie izolują, więc będziesz słyszał wszystko, a do tego dołożysz po prostu dźwięk słuchawek. Te słuchawki przenoszą dźwięk drganiami, ich głośność jest ograniczona, a im głośniej grają tym wibracje są silniejsze. Dla niektórych powoduje to wręcz dyskomfort. Zakładając czapkę na słuchawki tego typu też będziesz ingerował w ich granie, bo czapka będzie częściowo pochłaniać wibracje.

Wielkie dzięki za pomoc , zaryzykuję i kupię jakieś słuchawki na test , najwyżej zwrócę jak się nie sprawdzi .myślałem również o słuchawkach "szpiegowskich " wkładanych głęboko w ucho ale boje się że ktoś zauwazy. 

W dniu 2.04.2023 o 08:53, bonuz napisał:

Ja mam takie. Kupiłem na strzelnicę, ale spoko sprawdzają się w pracy przy maszynach. Można podpiąć moduł i puszczać sobie muzyczkę.

https://www.ceneo.pl/73451101

Wątek tematu dotyczył jak słuchać muzyki w ukryciu , a nie jak być szybko zauważonym z muzyką na uszach ...

3 godziny temu, deegenerate napisał:

Wątek tematu dotyczył jak słuchać muzyki w ukryciu , a nie jak być szybko zauważonym z muzyką na uszach ...

Mordeczko umiem czytać ze zrozumieniem a wcześniej pytałem o to czy możesz nosić ochronniki słuchu, bo TO SĄ OCHRONNIKI SŁUCHU, ale można SŁUCHAĆ NA NICH MUZYKI W UKRYCIU :D

• Haha 1