deegenerate 1 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Witam , szukam jakiegoś pomysłu by móc słuchać muzyki / audycji w pracy . Wprowadzili zakaz używania słuchawek , jest coraz cieplej w związku z czym nie mogę nosić wiecznie czapki zimowej i pod nią trzymac słuchawki bezprzewodowej w uchu . Wpadłem na pomysł by chodzic w czapce z daszkiem i pod nią ukryć słuchawki na przewodnictwo kostne . Czy takie słuchawki muszą konkretnie dotykać ucha czy jak schowam je pod czapka i będą dotykać czaszki to będę coś słyszał ? Dodam że w pracy jest głośno , zwykła słuchawka bezprzewodowa daje radę ale muszę trochę głośniej podkręcić dźwięk . Co polecacie ? Jakieś patenty ? Konkretne modele które się sprawdza ? Dzięki za pomoc :) Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Proponuję zmienić pracę... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Przy słuchawkach z przewodnictwem kostnym najlepiej być łysym, bo tam nawet włosy mają wpływ na (i tak marną) jakość dźwięku. Czapka, którą nałożysz na słuchawki też będzie przeszkadzać. Słuchawki z przewodnictwem kostnym to bajer dla gadżeciarzy, najczęściej ludzie biorą takie słuchawki na rower, bo chcą słyszeć wszystko wokoło. Ja wolę kupić pchełki np. Vido za ~10zł, które również nie izolują całego otoczenia i brzmią znacznie lepiej, zamiast kupować takie ustrojstwa. Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 8 godzin temu, deegenerate napisał: Wprowadzili zakaz używania słuchawek A jaki to rodzaj pracy? Możesz nosić ochronniki słuchu? Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 10 godzin temu, deegenerate napisał: Wprowadzili zakaz używania słuchawek No dobra, ale chyba jest jakiś powód dlaczego wprowadzili taki zakaz? Cytuj Link to post Share on other sites
deegenerate 1 Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 15 minut temu, soda napisał: No dobra, ale chyba jest jakiś powód dlaczego wprowadzili taki zakaz? Praca w Anglii , wózek VNA , dotychczas mozna było posiadać radio ale polityka firmy się zmieniła z dnia na dzień .Dlatego uzywam słuchawki jednej , idzie lato i nie ukryje jej pod czapka zimowa . Fex- jestem łysy czyli twierdzisz że to wogole nie wypali ? Myślałem że to przewodzi po kości dźwięk , a czapka tylko wyizoluje wszystko . Jest dosyć głośno na hali . Chce słuchać głównie audycje , nie zalezy mi na jakości dźwięku . Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Pisałeś, że w pracy masz głośno, a te słuchawki w żaden sposób nie izolują, więc będziesz słyszał wszystko, a do tego dołożysz po prostu dźwięk słuchawek. Te słuchawki przenoszą dźwięk drganiami, ich głośność jest ograniczona, a im głośniej grają tym wibracje są silniejsze. Dla niektórych powoduje to wręcz dyskomfort. Zakładając czapkę na słuchawki tego typu też będziesz ingerował w ich granie, bo czapka będzie częściowo pochłaniać wibracje. Cytuj Link to post Share on other sites
deegenerate 1 Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 3 godziny temu, FeX napisał: Pisałeś, że w pracy masz głośno, a te słuchawki w żaden sposób nie izolują, więc będziesz słyszał wszystko, a do tego dołożysz po prostu dźwięk słuchawek. Te słuchawki przenoszą dźwięk drganiami, ich głośność jest ograniczona, a im głośniej grają tym wibracje są silniejsze. Dla niektórych powoduje to wręcz dyskomfort. Zakładając czapkę na słuchawki tego typu też będziesz ingerował w ich granie, bo czapka będzie częściowo pochłaniać wibracje. Wielkie dzięki za pomoc , zaryzykuję i kupię jakieś słuchawki na test , najwyżej zwrócę jak się nie sprawdzi .myślałem również o słuchawkach "szpiegowskich " wkładanych głęboko w ucho ale boje się że ktoś zauwazy. Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Ja mam takie. Kupiłem na strzelnicę, ale spoko sprawdzają się w pracy przy maszynach. Można podpiąć moduł i puszczać sobie muzyczkę. https://www.ceneo.pl/73451101 1 Cytuj Link to post Share on other sites
deegenerate 1 Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 2.04.2023 o 08:53, bonuz napisał: Ja mam takie. Kupiłem na strzelnicę, ale spoko sprawdzają się w pracy przy maszynach. Można podpiąć moduł i puszczać sobie muzyczkę. https://www.ceneo.pl/73451101 Wątek tematu dotyczył jak słuchać muzyki w ukryciu , a nie jak być szybko zauważonym z muzyką na uszach ... Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 3 godziny temu, deegenerate napisał: Wątek tematu dotyczył jak słuchać muzyki w ukryciu , a nie jak być szybko zauważonym z muzyką na uszach ... Mordeczko umiem czytać ze zrozumieniem a wcześniej pytałem o to czy możesz nosić ochronniki słuchu, bo TO SĄ OCHRONNIKI SŁUCHU, ale można SŁUCHAĆ NA NICH MUZYKI W UKRYCIU 1 Cytuj Link to post Share on other sites
deegenerate 1 Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 2.04.2023 o 08:53, bonuz napisał: Przepraszam mój błąd , nie ogarnąłem . Niestety muszę mieć uszy na wierzchu , nie zasłonięte niczym by podejrzeń nie wzbudzać .stąd pomysł na przewodnictwo kostne . Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez deegenerate 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts