Skocz do zawartości

laptop nie uruchamia się bądź sam się wyłącza

Recommended Posts

Witam

Mam taki oto problem z laptopem. Siostra na nim pracowała i podobno nagle się wyłączył. Gdy chciała go ponownie włączyć pojawił się ekran powitalny, a następnie zrobił się czarny ekran i tylko mrugał kursor.

No więc przystąpiłem do próby "naprawienia go". Najpierw trochę odczekaliśmy i zostawiliśmy wyłączonego, ale to nic nie dało. W końcu postanowiłem zrobić formata. Niby się udało, komputer się uruchomił ale działał tylko przez pewien czas. Później się wyłączył. I jak chciałem go ponownie włączyć to znowu pojawił się ten czarny ekran z kursorem. No to mówię, format po raz drugi, ale w czasie formatowania znowu się wyłączył. I ta sytuacja powtórzyła się jeszcze przy kolejnych próbach.

Co to może być za przyczyna?

Laptop to Acer Travelmate 4400

nie orientuje się jakie temp. w laptopach są odpowiednie ale były takie:

dysk w granicach 50 stopni

natomiast procesor czasami dochodzi do 84 stopni. Czy to przypadkiem już nie za dużo?

na chwilę obecną sytuacja opanowana, laptop chodzi, gra i buczy :)

jak znowu coś się będzie działo to dam znać

Edytowane przez PrzemasK

No więc przystąpiłem do próby "naprawienia go". Najpierw trochę odczekaliśmy i zostawiliśmy wyłączonego, ale to nic nie dało. W końcu postanowiłem zrobić formata. Niby się udało, komputer się uruchomił ale działał tylko przez pewien czas. Później się wyłączył. I jak chciałem go ponownie włączyć to znowu pojawił się ten czarny ekran z kursorem. No to mówię, format po raz drugi

Hahahahaah ! Super historia :D

• 2 tygodnie później...