PrzemasK 1 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam Mam taki oto problem z laptopem. Siostra na nim pracowała i podobno nagle się wyłączył. Gdy chciała go ponownie włączyć pojawił się ekran powitalny, a następnie zrobił się czarny ekran i tylko mrugał kursor. No więc przystąpiłem do próby "naprawienia go". Najpierw trochę odczekaliśmy i zostawiliśmy wyłączonego, ale to nic nie dało. W końcu postanowiłem zrobić formata. Niby się udało, komputer się uruchomił ale działał tylko przez pewien czas. Później się wyłączył. I jak chciałem go ponownie włączyć to znowu pojawił się ten czarny ekran z kursorem. No to mówię, format po raz drugi, ale w czasie formatowania znowu się wyłączył. I ta sytuacja powtórzyła się jeszcze przy kolejnych próbach. Co to może być za przyczyna? Laptop to Acer Travelmate 4400 Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Bateria może się zużyła. Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Temperatura? Może dysk ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Hubertxv 8 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wejdź do BIOS-a i popatrz na temp Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) nie orientuje się jakie temp. w laptopach są odpowiednie ale były takie: dysk w granicach 50 stopni natomiast procesor czasami dochodzi do 84 stopni. Czy to przypadkiem już nie za dużo? na chwilę obecną sytuacja opanowana, laptop chodzi, gra i buczy jak znowu coś się będzie działo to dam znać Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez PrzemasK Cytuj Link to post Share on other sites
Hubertxv 8 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Proc przegrzany wyłącza się bo się przegrzewa zainwestuj w matę chłodzącą do laptopa albo podkładkę z wiatraczkiem/ami w eleclerku za 60zł 2 wiatrakową dostaniesz Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 wczoraj trochę się pobawiłem, pogrzebałem i rozkręciłem dziada wziąłem przeczyściłem i od razu temp spadła do ok. 50 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No więc przystąpiłem do próby "naprawienia go". Najpierw trochę odczekaliśmy i zostawiliśmy wyłączonego, ale to nic nie dało. W końcu postanowiłem zrobić formata. Niby się udało, komputer się uruchomił ale działał tylko przez pewien czas. Później się wyłączył. I jak chciałem go ponownie włączyć to znowu pojawił się ten czarny ekran z kursorem. No to mówię, format po raz drugi Hahahahaah ! Super historia Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 no już nie taka super, bo znowu stało się to samo. czarny ekran i mrugający kursor Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No to powiedz, "format po raz trzeci" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts