misi3k08 14 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witajcie, mam problem z podłączeniem zewnętrznego dysku poprzez USB na panelu przednim, obudowa jak w tytule. Wyświetla mi się informacja, że urządzenie może pracować szybciej z prędkością Hi-Speed oraz komunikat o niepowodzeniu instalacji urządzenia. Pendrive działa bez problemu. Tylne porty USB również. W czym tkwi problem? Słaba jakość wejść na panelu? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Podpinając dysk w tylnych USB to samo? Prawdopodobne że trzeba będzie w bios zmienić na USB 2.0 Cytuj Link to post Share on other sites
misi3k08 14 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Pendrive działa bez problemu. Tylne porty USB również. W biosie ustawione jest wszystko poprawnie, tryb USB 2.0. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Co to za dysk, z USB 3.0 albo o jakiejś wielkiej pojemności albo wymagający dodatkowego zasilania? Spróbuj ręcznie ściągnąć do niego sterowniki i potem podłącz. Cytuj Link to post Share on other sites
misi3k08 14 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dysk 500GB na USB2.0. Gdy podłączę go tylnych portów na płycie głównej, wszystko działa poprawnie. Problem jest z portami na panelu przednim obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
artursw 11 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 W takiej taniej budzie pewnie wlozyli najtansze usb jakie mieli Cytuj Link to post Share on other sites
misi3k08 14 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Podłączyłem panel do płyty głównej AsRock 770 Extreme3 i dysk nie ruszył. Płyta ta z obudową CM Elite 370 (jej panelem) uruchamia dysk normalnie. Z tego wynika, że winne są porty USB na Brutusie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 reklamacja Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Cóż, zdarza się najlepszym. Napisz do SilentiumPC w tej sprawie Cytuj Link to post Share on other sites
misi3k08 14 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Tak też zrobiłem czekam na odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts