Skocz do zawartości

Monitor FullHD do 450zł

Recommended Posts

Witam. Poszukuję dobrego monitora o rozdzielczości 1920x1080. Dysponuje budżetem wysokości 450zł. Monitor powinien być nowy. Jak na chwilę obecną znalazłem taki: http://www.komputronik.pl/product/80907/Sprzet_komputerowy/Peryferia_i_eksploatacja/21_5_LG_Flatron_W2243S_PF.html . Jak sądzicie? Czy on jest dobry, a może macie inne propozycje?

Gość Kotecek

Ostatnio kupiłem odtwarzacz multimedialny w morele za 735 PLN. Ale wcześniej ten sam chciałem kupić za 620 PLN w Pixmanii. Rozmyśliłem się po przeczytaniu opinii ne temat sklepu. Firma jest francuska i wszystko jest sprowadzane z Francji. Już składałem zamówienie ale zamiast deklarowanych 40 PLN za kuriera naliczyło mi ponad 100 PLN. Jakaś opcja "udanych zakupów" czy czegoś takiego się włączyło, podwyższającego znacznie koszt dostawy. Chyba próba skoszenia klienta na większy kesz. To mi dało do myślenia i popatrzyłam na opinie tego sklepu. Ponoć duże problemy z gwarancją. I dlatego wybrałem sprawdzone morele mimo, ze ok. 110 PLN dopłaciłem. A;e wszystko w porządku.

Co do monitora. To nowy i to z 1920x1080 za 450 PLN chyb żadna rewelacja. Jak bym miał kupować w tej cenie to bym poszukał używek 1680x1050 lub jakieś 1920x1080 (czasem były tez 1920x1200) ale z wyższych modeli, oferujących coś więcej od low-endu (np złącze DVI, którego ten LG nie ma). Co prawda jakieś ryzyko jest ale ja 3 używane LCD kupiłem przez allegro i zadowolony jestem. Ale to tylko taka moja koncepcja.

nie wiem do czego ten monitor ma służyć ale 21,5 z 1920x1080 to mała plamka jest. Dobre do gier/filmów ale kiepsko do czytania czegokolwiek.