Skocz do zawartości

Dysk twardy zewnętrzny do podłączenia pod TV

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym zakupić dysk twardy zewnętrzny, z tym, że kompletnie nie wiem jaki. Patrzyłem na TEN

Chciałbym na dysk wydać ok. 250zł, w przyszłości chciałbym by służył jako dysk, na którym mógłbym nagrywać programy z TV. Chodzi mi o coś takiego jak jest m.in. w telewizorach Panasonica z serii G30, GT30 i VT30. I teraz pytanie, ile takie nagrywane programy zajmują? I czy brać 500GB czy lepiej 1TB?

Siemka. Ja z tej serii mam 320GB i się dobrze sprawuje kupiłem go za 160 zł i nie mam wyrzutów sumienia ze zmarnowałem pieniądze. Do nagrywania filmów jego transfer ci wystarczy :) słucham z niego muzyki i oglądam top gear, a dysk jest zimny jakby wyciągnięty z lodówki. Transfer jaki osiągniesz to maks 30 MB/s

500 czy 1000. To zależy od tego w jakiej rozdziałce nagrywasz, ile nagrywasz i czy te programy/filmy będą tam ciągle czy tylko chwilowo. Jeżeli tylko chwilowo to 500 starczy, jeżeli jako magazyn to 1000 nawet może nie starczyć, bo filmy bez kompresji to wielkie padła.

Edytowane przez Madzina

nagrywane raczej by dużo nie było, a jeśli już to po obejrzeniu pewnie bym usuwał. Magazynu jakiegoś wielkiego z tego robić też pewnie nie będę. Raczej chodzi mi o to, żeby w przyszłości móc oglądać coś w TV bez konieczności włączania komputera. Tylko jeśli między 500 a 1000 byłaby nie za duża różnica cenowa to wolałbym trochę dopłacić i wziąć większy. ;)

już nie mogę edytować więc będzie post pod postem

czy jest jakaś różnica między dyskiem pod USB3.0, a 2.0? Czy np. ten pod USB 3.0 może nie działać albo mogą być problemy z poprawnym działaniem?

• 2 tygodnie później...