Skocz do zawartości

Buda a chłodzenie

Recommended Posts

Witam. Na wstępie chciałbym napisać, że chodzi mi tylko o odpowiedź tak lub nie, proszę bez pytań w stylu "ile masz na nową budę", czy proponowania mi nowych obudów.

Otóż, mam obudowę, którą na internecie znalazłem pod dwoma nazwami: Atrix A9001 (niby kiedyś była to niezależna firma, teraz wykupiona przez ColorsIT), a druga nazwa Advance Atrix 8505B. Przy czym na temat tej drugiej nazwy nie znalazłem nic pewnego, a na temat pierwszej:

Link do budy

Moja wersja jest od NTT, i chyba zmodowana, gdyż u mnie z tyłu jest 120/140mm wentylator, a na tej z strony 80mm na tyle. Ale ja nie o tym chciałem mówić :P.

Na swoim procesorze (sygnaturka) mam chłodzenie BOX, co nie pozwala na więcej niż 3.6 GHz. Chciałbym niedługo zakupić Thermaltake Contaca 29 lub Zalmana Performę, i tu jest moje pytanie: Czy te chłodzenia wejdą do tej obudowy?

Kiedyś na stronie NTT znalazłem zestaw który był na tej budzie, teraz już nie mogę go znaleźć kurde :|. Ale buda mieści 5870 :D

Dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam,

Deathstar

Twoja buda ma 195mm szerokości więc powinna zmieścić zalmana (152mm) jak i Thermaltake'a (159mm). Ja mam CM Elite 430, która ma 190mm szerokości i mieści CM Hyper 212 Plus (159mm). A jeżeli nie jesteś pewien to linijka w dłoń i sam sprawdź odległości między ściankami :D

• Popieram 1

Wielkie dzięki za odpowiedź. Właśnie zmierzyłbym, ale ta obudowa ma jeden minus który mnie doprowadza do furii :P. Żeby ściągnąć bok, muszę odkręcić górę :/. Tak, dobrze widzicie, górę :P. No ale poza tym mankamentem obudowa jest git - prawdopodobnie będę ją lekko modować :D. Ale to już inny temat. Dzięki za odp. jeszcze raz, + leci ;)