Deathstar 265 Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam. Na wstępie chciałbym napisać, że chodzi mi tylko o odpowiedź tak lub nie, proszę bez pytań w stylu "ile masz na nową budę", czy proponowania mi nowych obudów. Otóż, mam obudowę, którą na internecie znalazłem pod dwoma nazwami: Atrix A9001 (niby kiedyś była to niezależna firma, teraz wykupiona przez ColorsIT), a druga nazwa Advance Atrix 8505B. Przy czym na temat tej drugiej nazwy nie znalazłem nic pewnego, a na temat pierwszej: Link do budy Moja wersja jest od NTT, i chyba zmodowana, gdyż u mnie z tyłu jest 120/140mm wentylator, a na tej z strony 80mm na tyle. Ale ja nie o tym chciałem mówić . Na swoim procesorze (sygnaturka) mam chłodzenie BOX, co nie pozwala na więcej niż 3.6 GHz. Chciałbym niedługo zakupić Thermaltake Contaca 29 lub Zalmana Performę, i tu jest moje pytanie: Czy te chłodzenia wejdą do tej obudowy? Kiedyś na stronie NTT znalazłem zestaw który był na tej budzie, teraz już nie mogę go znaleźć kurde :|. Ale buda mieści 5870 Dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam, Deathstar Cytuj Link to post Share on other sites
cris1992r 36 Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Twoja buda ma 195mm szerokości więc powinna zmieścić zalmana (152mm) jak i Thermaltake'a (159mm). Ja mam CM Elite 430, która ma 190mm szerokości i mieści CM Hyper 212 Plus (159mm). A jeżeli nie jesteś pewien to linijka w dłoń i sam sprawdź odległości między ściankami 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Wielkie dzięki za odpowiedź. Właśnie zmierzyłbym, ale ta obudowa ma jeden minus który mnie doprowadza do furii . Żeby ściągnąć bok, muszę odkręcić górę . Tak, dobrze widzicie, górę . No ale poza tym mankamentem obudowa jest git - prawdopodobnie będę ją lekko modować . Ale to już inny temat. Dzięki za odp. jeszcze raz, + leci Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A jeżeli nie jesteś pewien to linijka w dłoń i sam sprawdź odległości między ściankami Nie między ścianami tylko między powierzchnią procesora a ścianką boczną 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kleszczu100mzk 93 Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Co do chłodzenie procesora weź Zalman CNPS10X Performa Cena:130zł http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=124_182&products_id=27508 Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Akurat w tej sprawie bardziej jestem za Contaciem. Ale jeszcze mam troszkę czasu aż zamówię (kasę muszę zdobyć ), więc się zastanowię ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts