Skocz do zawartości

Który procek lepszy?

Recommended Posts

Zastanawiam się który procesor lepszy, pytam się bo słyszałem różne odpowiedzi.

i5 vs amd x4 który sobie lepiej poradzi z grami?

Nie patrzcie na możliwość podkręcania bo nie będę ich kręcił.

No i czy różnica między nimi jest duża?

Różnica jest spora na korzyść i5. Wiedz jednak, że w grach liczy się przede wszystkim karta graficzna a nie procesor, dlatego czasem lepiej jest mieć nieco wolniejszy procesor ale mocną kartę graficzną niż na odwrót ;)

Różnica jest spora na korzyść i5. Wiedz jednak, że w grach liczy się przede wszystkim karta graficzna a nie procesor, dlatego czasem lepiej jest mieć nieco wolniejszy procesor ale mocną kartę graficzną niż na odwrót ;)

Czyżby? Możesz to jakoś udowodnić?

Kurde, kiedyś na jakimś portalu był test procesorów... wiem, że AMD Phenom II 955 BE był na poziomie Q9550 gdzieś... a i5 o sporo je wyprzedzał, 955BE nawet miał problemy z i3 ;P. Ale nie znajdę pewnie już tego artykułu :/

A co tu udowadniać? To oczywista oczywistość, że gra będzie działała płynniej z Phenomem II X4 i HD6950 niż z i5-2500K oraz HD5770. W każdych testach widać jakie są różnice pomiędzy poszczególnymi układami graficznymi. Pokazuje to jak bardzo płynność w grach jest zależna od akceleratora graficznego. Czasy gdy liczył się tylko i wyłącznie wysoko taktowany procesor dawno minęły.

@Deathstar

Pewnie zaraz Bany wpadnie z linkiem do testu w grach z i3 vs PIIX4 (i3 prowadzi tylkow grach, w zadaniach stricte profesjonalnych jak obróbka grafiki czy materiału video dostaje po du**e) :->

Edytowane przez SP1DER987
  • Popieram 1

Czytałem kiedys testy w których jeśli chodzi o gry, to phenomIIx4 955 był wolniejszy od stockowego mojego procka i5 760 2,8ghz.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Testy_Far_Cry_2-3290/strona/11318.html tu chociażby widac ogólnie jak to wyglada.

• Popieram 1

Mi się normalnie niekiedy, aż wierzyć nie chce jak patrze na te testy. Zawsze mówię sam do siebie, jak to ku*wa jest możliwe żeby między Phenom'em II X4 965 BE, a i7 2600k była różnica 40 fps na korzyść intela, jak to możliwe żeby sam procesor dawał aż +40fps? :x.

Mi się normalnie niekiedy, aż wierzyć nie chce jak patrze na te testy. Zawsze mówię sam do siebie, jak to ku*wa jest możliwe żeby między Phenom'em II X4 965 BE, a i7 2600k była różnica 40 fps na korzyść intela, jak to możliwe żeby sam procesor dawał aż +40fps? :x.

Że tak spytam: "a o so chosi" xD ?? :)

@mielcu3 Nie cytujemy poprzedniej wypowiedzi.

To taka moja wewnętrzna refleksja. Jedyne co na + to małe ceny Phenomów II X4, a zwłaszcza modelu 955, no i te procki pasują do podstawki AM3+. Jednak wracając do tematu polecam i5 :) ale jak już to 2500k.

Edytowane przez Dragoslaw25

@mielcu3 Nie cytujemy poprzedniej wypowiedzi.

To taka moja wewnętrzna refleksja. Jedyne co na + to małe ceny Phenomów II X4, a zwłaszcza modelu 955, no i te procki pasują do podstawki AM3+. Jednak wracając do tematu polecam i5 :) ale jak już to 2500k.

i5 750/760 może i wydajniejsze od PII, ale po pierwsze nie dużo, a po drugie: MARTWA PODSTAWKA :) niestety

nie dałem cytuj samo się tak zrobiło

Edytowane przez mielcu3