jugihombre 0 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Siemka, wiem że tematów było wiele, ale nie znam się kompletnie i nie wiem jakie chłodzenie się zmieści. Oryginalne chłodzenie od tego procka temperatura na pulpicie potrafi skoczyć do 70 stopni z 50-55 Jakie chłodzenie tutaj zamontować i jakie mi wejdzie? + karta geroce 3070 ti Dodaje temperatury z pulpitu tylko: Edytowane 1 Marca 2023 przez jugihombre Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Co do skaczących temperatur to sprawdź poprawność montażu chłodzenia, zdejmij chłodzenie i zobacz jak rozłożyła się pasta. I czy nie jest jej za dużo lub za mało. Za duża ilość też utrudnia prawidłowe odprowadzenie temperatur. Druga sprawa jakiej pasty użyłeś? Proponuje gelida lub grizzly. Co do pytania odnośnie chłodzenia to możesz zmierzyć wysokość od górnej krawędzi płyty głównej do sufitu obudowy. Sprawdź też czy coś nie obciąża procka w tle. Instalowałeś jakiś podejrzany program? Zrób skan malwarebytem. Edytowane 1 Marca 2023 przez Vorgenus Cytuj Link to post Share on other sites
jugihombre 0 Napisano 1 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 13 minut temu, Vorgenus napisał: Co do skaczących temperatur to sprawdź poprawność montażu chłodzenia, zdejmij chłodzenie i zobacz jak rozłożyła się pasta. I czy nie jest jej za dużo lub za mało. Za duża ilość też utrudnia prawidłowe odprowadzenie temperatur. Druga sprawa jakiej pasty użyłeś? Proponuje gelida lub grizzly. Co do pytania odnośnie chłodzenia to możesz zmierzyć wysokość od górnej krawędzi płyty głównej do sufitu obudowy. Sprawdź też czy coś nie obciąża procka w tle. Instalowałeś jakiś podejrzany program? Zrób skan malwarebytem. Średnia kropka pasty na samym środku i na to te oryginalne chłodzenie od amd. Pasta Silver Monkey. Nie wiem jak to zmierzyć zbytnio bo są jakby takie zabudowania na tej płycie. Komp czysty, dzisiaj podłączony więc nic na nim nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Według strony producenta obudowy, na przód możesz założyć max chłodzenie 360mm o grubości 70mm, a na górę 280mm o grubości 55mm. Pastę bym zmienił na gelida. Podaj budżet na chłodzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Do tego procka to wystarczy fera 5 Cytuj Link to post Share on other sites
jugihombre 0 Napisano 2 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 W tym hogwart legacy temp po 80 stopni. Budżet na chłodzenie jakoś do 200-250 max max. Mam fera 3 chłodzenie od kolegi, ale nie wiem czy mi wejdzie to i czy będzie pasować pod ten zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Fera 3 na pewno będzie lepsza od boxa, pytanie czy ma zestaw montażowy pod am4 Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Możesz zamontować chłodzenie max wysokości 166mm. Fera 3 ma 155mm więc się mieści. Zmieści się też fortis 5 dual Fan i mieści się w twoim budrzecie. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4852 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, jugihombre napisał: Mam fera 3 chłodzenie od kolegi, ale nie wiem czy mi wejdzie to i czy będzie pasować pod ten zestaw. Będzie pasować tylko musisz napisać do silentiumpc czy ci sprzedadzą am4 mounting kit. Albo jak masz dane to: https://www.silentiumpc.com/pl/parts/am4/ Edytowane 2 Marca 2023 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts