Yakuza25 0 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Cześć, mam dosyć niecodzienny problem, ponieważ tydzień temu chciałem porozmawiać przez mikrofon, niestety nie byłem w stanie, ponieważ nie było mnie słychać. Myślałem, że wyjmowany mikrofon ze słuchawek się popsuł jednak wczoraj testowałem inne słuchawki z mikrofonem i problem dalej występuje. Problem polega na tym, że słuchawki tak jakby przechwytują dźwięk z mikrofonu. Dziwne w tym wszystkim jest to, że dzieję się to nawet w przypadku, gdy mikrofon ze słuchawek jest odpięty. Gdy mam wpięty mikrofon sytuacja wygląda dokładnie tak samo, tylko że nie słychać mnie, gdy próbuje coś powiedzieć, a słychać jedynie np. muzykę ze słuchawek w dosyć zniekształconym dźwięku. Instalowałem sterowniki dźwięku od nowa, kable są prawidłowo podpięte, nigdy wcześniej nie miałem podobnego problemu, więc zwracam się do was z pomocą bo już skończyły mi się pomysły w czym może tkwić problem. Słuchawki: Sharkoon Skiller SGH1 Komputer: Ryzen 5600 / MSI B550 A-PRO / Kingston 16GB DDR4 3200 Mhz / RX 470 ASUS 4GB / Corsair RM 650x / Windows 10 Na pierwszym i ostatnim zdjęciu mam włączoną muzykę i wyciągnięty mikrofon ze słuchawek. Słuchawki są podpięte 2 kablami jack. Edytowane 20 Lutego 2023 przez Yakuza25 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 A dlaczego masz ustawiony typ odbiornika na głośniki 5.1? Cytuj Link to post Share on other sites
Yakuza25 0 Napisano 20 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Testowałem akurat czy to coś zmienia. Standardowo mam ustawione na stereo. Załączam kolejne zdjęcia. Edytowane 20 Lutego 2023 przez Yakuza25 Cytuj Link to post Share on other sites
Yakuza25 0 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Podbijam. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Podlaczone przez splitter? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts