xfortuna123 0 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Mam taki problem, że często w losowych momentach mam wrażenie "przytkanego ucha" i nie wiem, od czego może to zależeć. Jeżeli to ma znaczenie, mieszkam w bloku na 7 piętrze. W mojej pracy nie ma za dużo hałasu. Znacie jakieś sposoby jak odetkać ucho w takich sytuacjach? Znalazłem jakieś info, ale nie jestem przekonany (https://portalzdrowie.info.pl/zdrowie/laryngologia/zatkane-uszy/) Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Proponuję iść do lekarza zwie się laryngolog. 2 Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Ja jakis czas temu kupiłem sobie takie coś. Jak się przytkają wsadzam w ucho wciskam wode, wylatuje miód i nie muszę 200 zł dawać lekarzowi za to samo, a po to chodizłem Jednak u ciebie moze byc co innego wiec idz niech ci zobaczy. https://allegro.pl/oferta/irygator-strzykawka-urzadzenie-do-czyszczenia-uszu-7814500705 Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Masz dwie opcje idź do laryngologa lub leśniczego żeby przestrzelił ci uszy. Lekarz się kłania bo od porad Dr.Google to nikt na tym dobrze nie wyszedł tylko grabarz Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 10 minut temu, Wik-Mar napisał: Lekarz się kłania bo od porad Dr.Google to nikt na tym dobrze nie wyszedł tylko grabarz Nawet grabasz niekoniecznie 1 Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1359 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Jak mieszkasz na 7 piętrze to ciśnienie zatyka Ci uszy. Jego częste zmiany. Ja tak mam zmieniając często wysokość ciężarówką. Przełykaj częściej ślinę. To jedyny sposób. Możesz iść do szpitala do komory hiberbarycznej. Byłem, chodziłem. Tam dostaniesz aparat tlenowy i będzie seans 30 minut z częstymi zmianami ciśnienia. Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Zgłoś się najnormalniej do swojej przychodni, zapisz się do lekarza pierwszego kontaktu. On zbada ci uszy i jeżeli będziesz miał któreś przytkane woskowiną to na miejscu pielęgniarka przepłuka ci to ucho wodą. Jak ucho jest mocno przytkane to najpierw warto jest wprowadzić wodę utlenioną i z tą wodą w uchu poczekać jakieś 10 minut. Potem już przepłukać zwykłą wodą z kranu. Miałem tak nie dawno i nie trzeba płacić 200 zł laryngologowi, jak wyżej pisze jeden z forumowiczów.Możesz oczywiście kupić ten irygator, ale najpierw jednak warto poradzić się lekarza, bo może to nie być wina woskowiny. Link to post Share on other sites
jozek23 3070 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Ludzie ku*** przecież to jest spam. 1 Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14008 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Polecam karcher. Zamykam. 2 Link to post Share on other sites
Recommended Posts