Skocz do zawartości

Zatkane uszy

Recommended Posts

Mam taki problem, że często w losowych momentach mam wrażenie "przytkanego ucha" i nie wiem, od czego może to zależeć. Jeżeli to ma znaczenie, mieszkam w bloku na 7 piętrze. W mojej pracy nie ma za dużo hałasu. Znacie jakieś sposoby jak odetkać ucho w takich sytuacjach? Znalazłem jakieś info, ale nie jestem przekonany (https://portalzdrowie.info.pl/zdrowie/laryngologia/zatkane-uszy/)

Masz dwie opcje idź do laryngologa lub leśniczego żeby przestrzelił ci uszy.

Lekarz się kłania bo od porad Dr.Google to nikt na tym dobrze nie wyszedł tylko grabarz

Jak mieszkasz na 7 piętrze to ciśnienie zatyka Ci uszy.

Jego częste zmiany.

Ja tak mam zmieniając często wysokość ciężarówką.

Przełykaj częściej ślinę.

To jedyny sposób.

Możesz iść do szpitala do komory hiberbarycznej. 

Byłem, chodziłem. Tam dostaniesz aparat tlenowy i będzie seans 30 minut z częstymi zmianami ciśnienia.

Zgłoś się najnormalniej do swojej przychodni, zapisz się do lekarza pierwszego kontaktu. On zbada ci uszy i jeżeli będziesz miał któreś przytkane woskowiną to na miejscu pielęgniarka przepłuka ci to ucho wodą. Jak ucho jest mocno przytkane to najpierw warto jest wprowadzić wodę utlenioną i z tą wodą w uchu poczekać jakieś 10 minut. Potem już przepłukać zwykłą wodą z kranu. Miałem tak nie dawno i nie trzeba płacić 200 zł laryngologowi, jak wyżej pisze jeden z forumowiczów.Możesz oczywiście kupić ten irygator, ale najpierw jednak warto poradzić się lekarza, bo może to nie być wina woskowiny.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...