Cambiasso 0 Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Hej, zacznę od krótkiego wprowadzenia. W ostatnim czasie z hobbystycznego używania programów graficznych przeszedłem na etap bycia grafikiem bliskiej mi osoby, a że sprawia mi to przyjemność to czemu nie pomyśleć o tym bardziej przyszłościowo. W związku z tym postanowiłem sprawić sobie nowy sprzęt, gdyż obecny ( i5-4590, rx580 ) zaczyna mieć konkretne opory ze współpracą przy większym projekcie. - Używam na ten moment Photoshopa i Ilustratora, Indesign ( mam wykupiony cały pakiet Adobe także większość z programów na pewno będę chciał przynajmniej przetestować ) - Monitor 34' Ultrawide 3440x1440 odświeżanie 144Hz (nie wiem czy to istotne czy więc piszę) - Jeśli chodzi o gry to starocie ze znajomymi online + nowe tytuły RPGowe raz/dwa na rok ( typu ostatnie Assassyny, Tomb Raider, Wiedzmin itp ) więc nie ukrywam że mam w planie ograć za 2 tygodnie Dziedzictwo Hogwartu na nowym sprzęcie, w 1440p. Ale na żadnych tam ultra mi nie zależy, płynnie na średnich jest okej, najważniejsza wydajność w programach graficznych. - Jak warto przekroczyć budżet to jest zgoda, jeśli warto dołożyć do któregoś elementu a przykładową kość ramu dokupić za miesiąc dwa to też zakładam taką możliwość. Byle bez szaleństw. - Z obecnego komputera nie przeniosę nic, gdyż będzie służył jak awaryjny w innym miejscu. - Załączam zaproponowany zestaw z innego forum i pytanie do niego, czy nie lepiej pomyśleć nad 13 gen Intela i nad wyborem innej karty. Z góry dzięki za pomoc, bo wypadłem z tematu przed premierą Wiedźmina. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Wygląda to bardzo przyzwoicie, nie ukrywając że mimo wszystko i tak najbardziej wymagające będą tutaj gry. Możesz rozważyć sobie dopłatę do https://proline.pl/dysk-kingston-ssd-kc3000-1tb-m-2-pcie-nvme-gen4-skc3000s-1024g-p8112107 Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Zdecydowanie dorzuć te niecałe 40zl do https://proline.pl/zasilacz-seasonic-core-gc-650-gold-650w-ssr-650lc-p1427031 Dużo lepszy środek i pewniejsza jednostka która wytrzyma dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts