Miroski74 0 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Nie wiem czy dobrze dopasowałem temat. Mam internet światłowodowy na kablu, ale przeszkadza mi ten kabel i chciałem przejść na bezprzewodowy odbiór. Ale nie wiem, jakie urządzenie do wifi da sobie radę z internetem światłowodowym. Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 11471 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia W dziale o dyskach twardych, napędach optycznych i nośnikach pamięci pytasz o wifi ****** Przeniesiono. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1027 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 1 godzinę temu, Miroski74 napisał: Macie jakieś doświadczenia? Tak, mamy. Do urządzeń stacjonarnych na kablu poprzez switch'e, a do mobilnych WiFi. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2 godziny temu, BlackCoffe napisał: W dziale o dyskach twardych, napędach optycznych i nośnikach pamięci pytasz o wifi ****** Przeniesiono. Ale, ze temat niezgodny z Regulaminem forum to co tam 2 godziny temu, Miroski74 napisał: Nie wiem czy dobrze dopasowałem temat. Mam internet światłowodowy na kablu, ale przeszkadza mi ten kabel i chciałem przejść na bezprzewodowy odbiór. Ale nie wiem, jakie urządzenie do wifi da sobie radę z internetem światłowodowym. Macie jakieś doświadczenia? O jakiej prędkości internetu mówisz? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1027 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 18 minut temu, Arnold napisał: O jakiej prędkości internetu mówisz? To są tajne wrażliwe dane, nieładnie je wyłudzać. Po prostu jest to internet światłowodowy. Do internetu światłowodowego stosujemy router WiFi. Nazwy modeli są utajnione, bo nie chcemy za darmo reklamować jakiś produktów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 11471 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 26 minut temu, Arnold napisał: Ale, ze temat niezgodny z Regulaminem forum to co tam Niedopatrzenie, na szybko przed pracą przenosiłam Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Teraz, BlackCoffe napisał: Niedopatrzenie, na szybko przed pracą przenosiłam Słabe to sprzątanie, naślemy „białą rękawiczkę” 7 minut temu, wodego napisał: To są tajne wrażliwe dane, nieładnie je wyłudzać. Po prostu jest to internet światłowodowy. Do internetu światłowodowego stosujemy router WiFi. Nazwy modeli są utajnione, bo nie chcemy za darmo reklamować jakiś produktów. Utajniona jest krew w kale 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 1917 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 14 minut temu, Arnold napisał: Słabe to sprzątanie, naślemy „białą rękawiczkę” Utajniona jest krew w kale Utajona. Pani moderator co to za bajzel na warsztacie? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 11471 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Naprawione już jest Teraz zostało czekać na dalsze informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Autor pyta o router czy kartę wi-fi do komputera, czy o to i o to bo ja sie zgubiłem w eterze ? 58 minut temu, cooger napisał: Utajona Nie chodziło o dosłowne znaczenie mistrzu Yoda Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3276 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia W dniu 9.01.2023 o 10:51, Miroski74 napisał: jakie urządzenie do wifi da sobie radę z internetem światłowodowym Fajnym rozwiązaniem może być np. Ubiquiti Dream Machine, niemniej potrzeba więcej informacji Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia 1 minutę temu, GreQonE napisał: Ubiquiti Dream Machine Bez Wi-Fi 6 i droższe od UDR, hmmm. Już wiesz czemu kupilem UDR Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3276 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia 1 minutę temu, Arnold napisał: Już wiesz czemu kupilem UDR Przydałaby się już jakaś wersja SE UDM'a Niemniej mocniejszy proc, wsparcie na przyszłość dodatkowych apek. WIFI 6 fajne, ale czy napewno potrzebne każdemu? Sam mam 6E i to pozwala na przesyłanie do 2gbps po powietrzu, pytanie czy autor ma "taki" właśnie światłowód Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Co nowsze urzadzenie z Wi-Fi nie koniecznie drogie czy najdroższe ma WiFi 6 dzisiaj, szczegolnie smartfony czy laptopy wiec po co wydac tyle kasy na router bez Wi-Fi 6? Według mnie bez sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts