lolekw660i 54 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Witam, Zostałem zmuszony zrezygnować z podłaczenia PC po kablu ( zmiana konfiguracji pokoju) i potrzebuje adapter WiFi na usb lub karte pcie ? Router znajduje się dosłownie 1 metr od komputera ale za cienką ścianą. Łącze jakie posiadam to 300mb i potrzebuje też niskiego pingu bo lubie pograć w sieci. Jest jakaś szansa na sprzecik jakiś co mi da to samo co kabel ? Możecie coś polecić? Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Mogę polecić wiertarkę. Jeśli chodzi o WiFi to weź kartę w takim samym standardzie jak masz router, unikaj małych kart typu nano, najlepiej jak by miała tez dodatkową antenę. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Mój router pracuje na częstotliwościach 2,4 i 5.8 ghz. W ostateczności podkuje ściane i upcham kabel w ścianie i przejdę do pokoju. Na pewno są jakieś karty sieciowe na pcie które są w miare dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Routery pracują w standardzie 2.4 Ghz lub 5Ghz. Nie ma standardu 5.8Ghz. Obsługuje twój router Wi-Fi 6? Podaj producenta i dokładny model routera, pisze na tabliczce na spodzie routera. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 15 godzin temu, lolekw660i napisał: Jest jakaś szansa na sprzecik jakiś co mi da to samo co kabel ? Nie. Z natury rzeczy, czy tam innej fizyki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts